Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na rezidencijalni program u Genku

FLACC ateljei za vizualne umjetnike iz Genka, Belgija, pozivaju vizualne umjetnike svih medija i disciplina da se prijave na rezidencijalni program. Program se odvija od siječnja do rujna 2014., a rok prijave je 1. rujan 2012.
prijava: 01.09.2012
mjesto: Graz, Austria
url: http://kurs.hr/
FLACC osigurava radni prostor za vizualne umjetnike te stvara konceptualne, organizacijske i tehničke uvjete za realizaciju jedinstvenog umjetničkog projekta. Svake godine FLACC odabire deset umjetnika za novi projekt. U svakom izboru FLACC nastoji ostvariti ravnotežu između nacionalnih i internacionalnih umjetnika, između početnika i iskusnih umjetnika, između autonomnog rada i / ili istraživačkog projekta i umjetnika koji se konkretnije bave povijesnim, geografskim i društvenim kontekstom mjesta.

FLACC nudi radionice za metal i drvo, digitalni studio (film i fotografija) , ljevaonicu s pećima i sušionicama za keramiku, broncu i staklene aplikacije, te veliki radni prostor. Osoblje je upućeno u mogućnosti produkcije u okolnim mjestima i uvjete suradnje s njima, školama i kompanijama koji umjetniku mogu pružiti najbolju moguću podršku.

Prilikom prijave prednost imaju projekti koji ostvaraju vezu sa specifičnom geografskom, kulturnom, društvenom ili povijesnom situacijom FLACC-a (ili Genka), izazivajući osjećaj 'ateljea' ili sa specifičnim tehničkim uvjetima koje nudi FLACC.

Rezidencijalni program organizira se za period od 3 mjeseca (90 dana) u jednom komadu ili podijeljeno na nekoliko kraćih boravaka. Organizator osigurava smještaj, radni prostor, pokriva putne troškove i mali produkcijski budžet.

Prijave se šalju putem popunjene prijavnice, koja uključuje detaljni opis projekta, razrađeni troškovnik, okvirni vremenski okvir te rezime (tekst, slike i / ili video).

Kontakt:
Luuk Nouwen ili Sarah Indeherberge na application@flacc.info

Više