Preskočite na glavni sadržaj

Izložba crteža Krešimira Hlupa u Galeriji Modulor

Od 16. srpnja do 18. kolovoza, u Galeriji Modulor, u sklopu programa 'Ljetni diskont kulture', postavljena je izložba Krešimira Hlupa, člana grupe Trešnjevački outsideri.
vrijeme: 16.07.2012.
mjesto: Zagreb; Galerija Modulor, Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1
url: http://www.cekate.hr
Krešimir Hlup rođen je 1962. u Zagrebu. Intenzivno počinje slikati kao samouk oko 1997.godine. Neobične i neobuzdane imaginacije, svoje slike radi u izrazitom, čistom koloritu preciznog i istančanog crteža, gdje je njegova fantastična i često ironična motivika upletena u dekorativni raster gusto isprepletenih linija i oblika.

Prvi put izlagao na izložbi TREŠNJEVAČKI OUTSIDERI u Galeriji forum KIC-a u Zagrebu 1999, zatim OUTSIDERI  2 u MSU-u Zagreb 2000, iste godine u Muzeju iskrenog stvaralaštva u Beglesu, Francuska, 2001. u Galeriji Modulor (9. kockica za Rock n'Roll, 2002. u Outsider galeriji Delfinis, te Galeriji Zvonimir. MORH-a.

 Krešimir Hlup plovi fantazmagoričnim svjetovima u kojima se mješaju simboli bića i osjećaja s informacijama koje dopiru do njega iz vanjskoga svijeta. Taj vanjski svijet je zastrašujuć i pun zamki, nepravde i nasilja, a komunikacija među ljudima je otežana ili nemoguća. Prvenstveno se radi o gotovo automatskom bilježenju misli i vlastitih duševnih stanja, koje spontano bilježi kao vlastito „stanje toka svijesti“. Slike mu govore o ugroženosti ljudskog bića u suvremenom svijetu kojim neumoljivo haraju bolesti, ratovi, nasilje...i usamljenost ugroženog pojedinca. Slike mu znaju biti nabijene ironijom i samo-ironijo, gdje neštedimice razotkriva najskrivenije tajne fizički krhkog ljudskog bića, razapetog između sna i jave. Nada Vrkljan-Križić, iz kataloga Galerije Zvonimir, Zagreb, 2002.