Preskočite na glavni sadržaj

'Kate Kapuralica' gostuje u Budvi

Premijerni dramski naslov prošlogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, Stullijeva 'Kate Kapuralica', u režiji Darija Harjačeka, gostovat će u Budvi na festivalu Grad Teatar u četvrtak, 12. srpnja.
vrijeme: 12.07.2012.
mjesto: Crna Gora; Budva
url: http://www.gradteatar.me/

Prošlogodišnju festivalsku uspješnicu 'Kate Kapuralica' izvodi Festivalski dramski ansambl koji predvode Nikša Butijer i Jelena Miholjević, koja je za ulogu Kate dobila nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju žensku glavnu ulogu. Uz njih u predstavi glume Barbara Prpić, Maro Martinović, Perica Martinović, Srđana Šimunović, Nika Burđelez, Ivan Magud, Branimir Vidić Flika, Romano Nikolić i Nikola Baće.

Scenografi predstave su Iva Matija Bitanga i Leo Vukelić, kostimografkinja Doris Kristić, glazbu je skladao Frano Đurović, a dramaturg je Katarina Pejović.

Grad teatar međunarodni je festival koji se održava u Budvi i multimedijalnog je karaktera, a u 26 godina postojanja stekao je velik ugled. U sklopu suradnje s budvanskim Gradom teatrom, na Ljetnim igrama će 26. srpnja biti prikazana 'Božanstvena komedija' autora i koreografa Edwarda Kluga, prošlogodišnja baletna premijera u produkciji budvanskoga Grada teatra i Bitef teatra. (Hina)