Preskočite na glavni sadržaj

Beers.Lambert - nagrada mladim umjetnicima

Beers.Lambert Contemporary poziva mlade umjetnike širom svijeta da se prijave na natječaj za Prvu godišnju Beers.Lambert nagradu. Nagrada se dodjeljuje maksimalno osmero suvremenih umjetnika koji djeluju u svim disciplinama. Rok prijave je 13. kolovoz.
prijava: 13.08.2012
mjesto: Petrcane, Zadar, Croatia
url: http://www.thegardenfestival.eu/
Program je namijenjen poticanju mladih umjetnika iz područja suvremene umjetnosti, kojima se pruža jedinstvena mogućnost izlaganja u Londonu te predstavljanja međunarodnoj javnosti. Cilj Nagrade je potaknuti umjetnike bez obzira na njihovu dob, spol, etničku pripadnost, i to unutar svake primarne umjetničke discipline. Kriteriji za odabir su progresivnost, inovacija, izvrsnost i 'opći talent' na sljedećim područjima: slikarstvo i crtež, fotografija, kolaž i 2D, skulptura, instalacija i 3D, multidsicipinarna umjetnost (video, performans, tehnologija i novi mediji…).

Stručni žiri dodjeljuje nagradu po dvoje umjetnika u svakoj disciplini, i to kao 1. i 2. nagradu. Četiri dobitnika prve nagrade dobivaju novčani iznos od 1000 $, a četiri dobitnika 2. nagrade iznos od 250 $. Nadalje, radovi svih osmoro nagrađenih umjetnika bit će izloženo u galeriji Beers.Lambert Contemporary tijekom 2013., te promovirano na Internet stranici galerije i ostalim promotivnim materijalima. Jednom ili više umjetnika bit će ponuđena solo izložba tijekom jeseni 2013.

Primaju se radovi svih medija, uključujući dvodimenzionalne i trodimenzionalne radove, video, instalacije, performans, nove medije te druge tradicionalne i netradicionalne medije. Prijaviti se može do 4 slike, bez ograničenja maksimalnih pixela po širini i visini slike. Video radovi prijavljuju do 5 slika zajedno s pratećim linkom. Autori performansa mogu prijaviti postojeći rad ili prijedlog budućeg rada s pratećom dokumentacijom.

Prijave se primaju isključivo online. Kotizacija iznosi 12 £. O rezultatima kandidati će biti obaviješteni putem emaila, a objavljeni će biti i na Internet stranici organizatora.

Kontakt:
info@beerslambert.com