koncert

Koncerti litavskih glazbenika u Zagrebu


vrijeme: 12.07.2011. - 21.07.2011.
organizator: Zagreb

Koncert litavske grupe Avaspo održat će se 12. srpnja u atriju Teatra &TD, s početkom u 21 sat, u sklopu projekta 'Bendovi u rezidenciji/Kultura promjene SC-a'. Drugi koncert (klasične glazbe) izvodit će komorni ansambl - kvartet Ciurlionis, 21. srpnja o.g., u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja (Scena Amadeo) s početkom u 21 sat.
 
Utorak, 12. srpnja, u 21 sat, atrij Teatra &TD

Na zagrebačkom koncertu grupe 'Avaspo' imat ćete priliku čuti poetske tekstove pomiješane s glazbom u žanru od avant-popa pa sve do ekspresionističkog japanskog psihodeličnog rocka i nepredvidljivih zvukova. Impresivni vizuali oblikuju atmosferu i daju nam rješenje za različite interpretacije izvedbe.

Tekstovi pjesnika i osnivača 'Avaspoa', Gabrielea Labanauskaitea, analiziraju privatno i globalno nerazumijevanje, teme ljubavi i tolerancije, rata i mira, vizualne kulture i pranja mozga od strane masovnih medija. Litavski će tekstovi biti titlani na engleski jezik tako da ih svi mogu razumjeti. Ali, čak i bez razumijevanja riječi, uvijek je moguće ploviti snažnom strujom glazbe, vizuala i ponekad melankoličnim, ponekad divljim, vokalnim kombinacijama litavskih muzičara.

***
Četvrtak, 21. srpnja, u 21 sat, atrij Hrvatskog prirodoslovnog muzeja

Ciurlionis String Quartet će nastupiti u sastavu: Jonas Tankevičius, violina; Darius Dikšaitis, violina; Gediminas Dačinskas, viola; Saulius Lipčius, violončelo

Na programu su djela M.K. Čiurlionis; F.Latėnas; E.Grieg

U slučaju kiše program će se održati u crkvi sv. Marka.
 

(D.H.F., 06.07.2011)