Preskočite na glavni sadržaj

Kazališno vijeće HNK predložilo Anu Lederer za intendanticu

Kazališno vijeće Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu na jučerašnjoj sjednici većinom glasova odlučilo je Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture predložiti da se za intendanticu toga kazališta imenuje Ana Lederer, koja je i do sada obnašala tu dužnost, potvrdio je Hini član Kazališnoga vijeća zagrebačkoga HNK-a Duško Ljuština.
vrijeme: 06.07.2012.
mjesto: Zagreb

Ljuština je podsjetio da je Kazališno vijeće na sjednici održanoj prošli tjedan bilo jednoglasno da je jedino kandidatura Ane Lederer bila potpuna i u skladu s uvjetima natječaja, dok prijave dvoje kandidata, rekao je, nisu bile kompletne.

Osim Ane Lederer na natječaj za intendanta HNK Zagreb prijavili su se i književnica i sveučilišna profesorica Sibila Petlevski te književni kritičar, esejist i leksikograf Velimir Visković.

Kazališno vijeće HNK-a Zagreb ima sedam članova - dvojica su predstavnici Grada Zagreba - Duško Ljuština i Matko Raguž, dvojica su predstavnici Ministarstva kulture - Vladimir Stojsavljević i Krešimir Seletković, a troje su članovi HNK-a - Luka Dragić (Drama HNK), Danijel Martinović (Opera HNK) i Mihaela Devald (Balet HNK). (Hina)