Preskočite na glavni sadržaj

Kunstbunker Music & Art Festival 2012

Umjetnički projekt Kunstbunker Music & Art Festival 2012, u organizaciji Udruge 'Kunstbunker Duga Resa' održava se po četvrti puta u Dugoj Resi, od 6. do 8. srpnja. Svojevrsna najava festivala održat će se u četvrtak, 5. srpnja, u Karlovcu (Papa's bar) u 21 sat, kad će koncert na bocama održati glazbenik Dalibor Mateša. Koncert će upotpuniti i izložba slika.
vrijeme: 06.07.2012.
mjesto: Duga Resa
url: http://www.kunstbunker.net/

Festival je od samog početka društveno angažirani projekt s težnjom prerastanja u umjetničku rezidenciju, tj. mjesto susreta hrvatskih i europskih umjetnika. Zamišljenim konceptom i načinom izvedbe, mali grad poput Duge Rese pretvara se u platformu društvene zajednice novih smjernica s ciljem poticanja razvoja kulturnog promišljanja i potreba za otvaranjem kulturnih insitucija u malim sredinama. Nove generacije mladih ljudi koji žive u Dugoj Resi kulturu i umjetnost shvaćaju kao nezaobilazni dio života i razvoja. Potrebu za stvaranjem i konzumiranjem obilato vraćaju svojoj zajednicu kroz društveni i umjetnički rad. Kad grad razumije potrebe mladih i u tome pomaže, kao što je slučaj s Dugom Resom, onda smisao projekta i razvoja postaje tim značajnijim.

Umjetnički projekt Kunstbunker Music & Art Festival 2012 je zahvaljujući glazbeniku i skladatelju Robu Spelbergu, razvio suradnju sa studentima Jazz akademije u Grazu i time svoju važnost pozicionirao na internacionalnoj karti suradnje mladih promovirajući multikulturalnost, dijalog, umjetničko stvaranje i volonterizam.

U sklopu projekta svojim angažmanom i stvaralaštvom sudjeluje i dugorešanka, spisateljica i prevoditeljica Irena Lukšić, uz čiju pomoć festival ugošćuje hrvatske književnike Branka Čegeca i Miroslava Mićanovića u subotu, 7. srpnja, u 20 sati. Povezivanjem sa hrvatskom jazz scenom publici se u subotu, u 23 sata, predstavlja i rad Trio 4 in 3, iz Zagreba.

Kako je ovaj projekt otvoren za sve umjetničke medije i žanrove od ove godine uz stalnu izložbu slika i skulptura u parku započinje i projekt 'Galerije na otvorenom'. U malome gradu bez 'prave' galerije. Na zidovima grada Duge Rese bit će izrađeni murali europski priznatih street art umjetnika (SR.X, Btoy, Uri, J.Bejarano, C215, Alice) i samim time postavljeni temelji buduće Galerije.

Program:

Petak, 6. srpnja    
21:00 h Viktor Vidović (HR)
22:30 h Kvartet Square (A)
        
Subota, 7. srpnja    
20:00 h Dalibor Mateša, Koncert na bocama
21:00 h  Branko Čegec, Pun mjesec u Istanbulu (poezija)
               Miroslav Mićanović, Izbor tekstova iz knjige 'Dani'
22:00 h Julian Pajzs (D)
23:00 h Tri 4 in 3 (HR)
        
Nedjelja, 8. srpnja    
20:30 h  Irena Lukšić, kratka priča 'Duga Resa-Ixtlan'
                Video predstave kazališta Mars 'Stoliću, prostri se!' po tekstu Irene Lukšić
21:00 h   EmmaLee (HR)
22:00 h   Julia M Trio (A)
23:00 h   Chocolate Disaster (A, D, HR)

Sva događanja su besplatna za posjetitelje!