Preskočite na glavni sadržaj

Vukovar: Balkan Streets Festival 2012.

Balkan Streets Festival održat će se 29. lipnja, kao dio programa Tjedna urbane kulture koji se u Vukovaru održava do 7. srpnja. Osim u Vukovaru, Balkan Streets Festival održan je Vranju (u Srbiji) te se 30. lipnja održava u Tešnju (u BiH), a početkom rujna imat će svoje nizozemsko izdanje.
vrijeme: 29.06.2012.
mjesto: Vukovar
url: http://www.hrvatskidomvukovar.hr/

U okviru glazbenog programa ovogodišnjeg festivala, u Vukovaru će nastupiti makedonski glazbeni sastav Blla, Blla, Blla, Nežni Dalibor iz Srbije, neobični njemački rock/dub /punk/drum'n'bass/rap sastav Marracash Orchestra, nizozemski bend Groove Embassy kao i kantautor iz iste zemlje Erik Hofland - Dyzack te perspektivni bend iz Vukovar Das Rejdž.

Ove godine festival u Vukovaru podržan je od Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH kroz IPA projekt Glazba bez granica. Festival je podržan i od Ministarstva kulture i Grada Vukovara.

Partneri Balkan Streets Festivala su organizacije: Mirovna grupa mladih Dunav (Vukovar, Hrvatska), Taksirat (Skoplje, Makedonija) i KulturAktiv – Dresden, Njemačka, Platform Spartak (Nizozemska).

Organizatori Tjedna urbane kulture su Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar, Blackout festival i Mirovna grupa mladih Dunav.