Preskočite na glavni sadržaj

Žiri mladih filmofila - 2012.

Festival igranog filma u Puli poziva sve zainteresirane u dobi od 18 do 29 godina da se do 11. srpnja prijave u Žiri mladih filmofila ispunjavanjem prijavnice na web stranici Festivala www.pulafilmfestival.hr.
prijava: 11.07.2012
url: http://www.pulafilmfestival.hr
Članovi Žirija, koji se formira po šesti put u povijesti Festivala, imaju zadatak gledanja svih filmova nacionalnog i(li) međunarodnog natjecateljskog programa, njihovog ocjenjivanja, sudjelovanja u anketama i diskusiji o viđenim ostvarenjima. Zadaci sa sobom nose i prava, a pravo Žirija mladih filmofila jest dodjela vlastite neovisne nagrade na samom kraju Festivala.
 
Žiri mladih filmofila imat će ove godine dvije sekcije, nacionalnu i međunarodnu. Nacionalna sekcija prati filmove iz glavne sekcije Nacionalnog programa, sekcije manjinskih koprodukcije i kratke igrane filmove. Međunarodna sekcija prati sve filmove iz međunarodnog programa Europolis. Članovi Žirija koji će pratiti Međunarodni program tijekom prvog tjedna Festivala (14.-20. 7.) mogu biti članovi obje sekcije.

Svi članovi Žirija imaju pravo gledati filmove iz glavne sekcije nacionalnog programa i na jutarnjim novinarskim projekcijama od 21. do 28. srpnja 2012. Članovi Žirija mladih filmofila osim festivalskog kataloga dobit će i posebnu akreditaciju koja će im omogućiti ulaz na projekcije u Areni te na sva druga festivalska događanja.

Sastav Žirija bit će objavljen 11. srpnja 2012. na internetskoj stranici Festivala. Sudjelovanje u radu Žirija mladih filmofila volonterske je prirode stoga Festival ne honorira žiriranje, niti snosi troškove boravka, prijevoza ili druge troškove članova Žirija.