Preskočite na glavni sadržaj

52. međunarodni dječji festival Šibenik

52. međunarodni dječji festival Šibenik
Šibenski Međunarodni dječji festival (MDF) počinje 23. lipnja predstavom 'Mačak Džingiskan i Miki Trasi', a na festivalu će u 135 dramskih, lutkarskih i glazbenih programa sudjelovati više od 1200 izvođača.
vrijeme: 23.06.2012.
mjesto: Šibenik
url: http://www.mdf-sibenik.com/

Ravnateljica HNK Šibenik Nera Gojanović Kljajić istaknula je na konferenciji za novinare da je vodstvo MDF-a zadovoljno programom ovogodišnjega festivala, premda je financijska konstrukcija zaključena, kako je rekla, čarobnim štapićem.

Proračun festivala iznosi dva milijuna kuna, od čega je 500 tisuća kuna izdvojilo Ministarstvo kulture, a 280 tisuća kuna Šibensko-kninska županija, usto se predviđa da će preko šibenske Gradske riznice biti uplaćeno 600 do 700 tisuća kuna.

Kao novost ovogodišnjeg MDF-a ravnateljica kazališta istaknula je suradnju s marinom Mandalina kroz edukativni program za djecu vezan uz more te suradnju s udrugom Bagatin koja će tijekom petodnevne radionice djecu angažirati u izradi suvenira od različitih materijala, što će naknadno biti poklonjeni sudionicima festivala.

Ovogodišnja novost je i simpozij 'Osvrt na prošlost-pogled u budućnost' koji će se održati u nedjelju, 24. lipnja, u predvorju šibenskoga HNK-a. Na simpoziju će sudjelovati ugledni šibenski kulturni djelatnici poput Vinka i Ive Brešana, Pavla Roce, Jakše Fiamenga te mnogih drugih.

Usto, na MDF-u će prvi put sudjelovati i djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik.

Iz bogatog programa ovogodišnjeg festivala među programskim osobitostima istaknuta je dječja opera 'Ježeva kućica', budući da je riječ o predstavi s najvećim brojem sudionika, ukupno 135, u produkciji Narodnog pozorišta iz Sarajeva, a na rasporedu je u utorak, 26. lipnja, na Ljetnoj pozornici. (Hina)