Preskočite na glavni sadržaj

'Che, novi čovjek’, 'Načelnik provodadžija' i 'Identiteti' u Dokukinu

Od ovoga tjedna će se u Dokukinu Croatia početi prikazivati dokumentarac argentinskog redatelja Tristána Bauera ‘Che, novi čovjek’ te film prikazan u Happy Dox programu ovogodišnjeg ZagrebDoxa – ‘Načelnik provodadžija’, dok će u programu ‘Vox Feminae i Dokukino ponosno predstavljaju' biti prikazan film 'Identities' redateljice Vittorie Colonna Di Stigliano, a bit će i predstavljena prva hrvatska udruga za poboljšanje kvalitete življenja transrodnih i transseksualnih osoba Trans Aid Hrvatska.
vrijeme: 14.06.2012.
mjesto: Zagreb; Dokukino Croatia, Katančićeva 3
url: http://www.dokukino.net

Na rođendan najpoznatijeg svjetskog revolucionara Ernesta ‘Che’ Guevare, 14. lipnja u Dokukinu Croatia započinje distribucija dokumentarca argentinskog redatelja Tristána Bauera ‘Che, novi čovjek’ u koprodukciji Argentine, Kube i Španjolske.  Nakon ‘rođendanske projekcije’u četvrtak, u 21 sat, Dokukino će ugostiti povjesničara Tvrtka Jakovinu koji će kontekstualizirati Chea, Južnu Ameriku u njegovo vrijeme te značaj Chea za pop kulturu.

Od 15. lipnja na platnu Dokukina možete pogledati i film prikazan u Happy Dox programu ovogodišnjeg ZagrebDoxa – ‘Načelnik provodadžija’, zabavan situacijski dokumentarac o seoskom načelniku u slovačkom selu Zemplínské Hámre koji pokušava odabrati partnere mješanima koji su premašili tridesetu, a još su sami. Film je osvojio brojne nagrade, između ostalih i onu na Berlinskom filmskom festivalu 2011. godine.

U programu ‘Vox Feminae i Dokukino ponosno predstavljaju' ovaj tjedan pogledajte film 'Identities' redateljice Vittorie Colonna Di Stigliano koji prati multikulturalnu transrodnu zajednicu u Irskoj i kroz pet osobnih priča otvara vrata u paralelan svijet transvestizma, transseksualnosti i rodnih identiteta u koji se ulazi kroz intimne opservacije likova. Ovaj dokumentarac se bavi nadilaženjem rodnih stereotipa i kategorizacija, te ruši rodne konstrukcije omogućivši osobnostima i emocijama da se izraze. Prije projekcije filma u 19 sati, u Dokukinu Croatia o problemima transrodnih i transseksualnih osoba u Hrvatskoj te o novoosnovanoj udruzi govorit će supredsjednik Trans Aid Hrvatska Noa Pintarić.