Preskočite na glavni sadržaj

Zadar - 5. Clubture Forum

Zadar - 5. Clubture Forum
Peti Clubture Forum održava se u Zadru, od 14. do 16. lipnja, a ugostit će više od trideset organizacija nezavisne kulture iz različitih dijelova Hrvatske. Uz panele i diskusije rezervirane za sudionike Foruma, od četvrtka do subote održat će se dvije javne tribine te raznolik kulturni i umjetnički program.
vrijeme: 14.06.2012.
mjesto: Zadar
url: http://www.clubture.org
Sv. Donat, Kneževa palača, Muzej antičkog stakla, Providurova palača i dvorište zadarskog Kazališta lutaka prostori su održavanja programa i mjesta na kojima će se predstaviti filmaši, glazbenici, kazalištarci i ostali izvođači iz cijele Hrvatske. Ulaz na sva događanja je besplatan!

Velik dio programa čine umjetnici iz Zadra i šireg područja zadarske regije. U sklopu Foruma nastupaju zadarski zaljubljenici u teatar 'Treća skupina zemljopinog rizika' sa svojom proslavljenom Predstavom bez imena; umjetnički performans Bijelo novi je projekt Borisa Kadina; glazbeni dio prepuštamo zadarskom triu 'Semafor i sat' te bendovima 'Lice mista' iz Preka i 'Feng shui' s Paga. Ni filmofili neće biti zakinuti – zagrebačka udruga Otompotom predstaviti će iznimno duhovit program kratkih filmova pod imenom UŠ - Festival uvodnih špica, a ljubitelje elektronskih ritmova pozivamo na druženje u petak, kada će trojica iskusnih hrvatskih DJ-a rasplesati publiku i podići temperaturu toplih ljetnih zadarskih noći.

Zainteresirana javnost moći će prisustvovati javnoj tribini 'Uloga nezavisne kulture u razvoju grada Zadra', kao i okruglom stolu 'Kultura u medijima', koji će se održati u petak i subotu u poslijepodnevnim satima. O položaju nezavisne kulture u Zadru, njezinoj (ne)vidljivosti i budućnosti govoriti će Radovan Dunatov, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i sport Grada Zadra, Željka Tonković s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru i Davor Mišković, predstavnik mreže Clubture, dok će u subotu mjesto kulture u medijima analizirati Milan F. Živković, predstavnik Ministarstva kulture RH, Vlatka Kolarović, urednica redakcije kulture na HTV-u, Mija Pavliša, urednica kulture t-portala, Boris Postnikov, glavni urednik Zareza, te Vatroslav Miloš, glavni urednik portala Kulturpunkt.hr.

Program

Četvrtak, 14. lipnja
21:30 - sv Donat - Boris Kadin: Bijelo
23:00 - sv Donat - Udruga Otompotom: UŠ – Festival uvodnih špica
23:30 - sv Donat - Semafor i sat

Petak, 15. lipnja
19:00 - atrij Kneževe palače - Uloga nezavisne kulture u razvoju grada Zadra, javna tribina
21:30 - dvorište Kazališta lutaka Zadar - Treća skupina zemljopisnog rizika: Predstava bez imena
00:00 - Providurova palača - DJ Naos, DJ Funky Selekta ‘D’, DJ Labosh

Subota, 16. lipnja
20:00 - Muzej antičkog stakla - Kultura u medijima, okrugli stol
23:00 - Providurova palača - NT Wave Between Notes, Feng Shui, Lice mista, koncert