Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Zorana Pavelića u Galeriji SC

Izložba Zorana Pavelića u Galeriji SC
U Galeriji SC, u utorak, 5. lipnja, s početkom u 20 sati, otvara se izložba Zorana Pavelića pod nazivom 'Der Zug nach Kassel / Kurator Privatkollektion'. Izložba je otvorena do 20. lipnja.
vrijeme: 05.06.2012.
mjesto: Sao Paolo, Brazil
url: http://www3.eca.usp.br/
U izložbenom projektu autor preuzima ulogu privatnog kolekcionara i kustosa zbirke koju posjeduje, a čija je prezentacija namijenjena za Kasselsku Dokumentu.
Riječ je o kolekciji  Kurator /Privatkollektion,  proizašloj iz umjetničkog rada i života, u kojoj se nalaze artefakti koje je umjetnik sakupljao tokom godina (od 1994) vezane uz hrvatsku suvremenu likovnu scenu, hrvatske umjetnike,  kustose ili likovne kritičare.

Svi  radovi iz zbirke funkcioniraju kao autorska referenca na osobnosti, događanja ili pojavnosti u hrvatskom likovnom kulturnom životu. Zbirka tako obuhvaća poklonjene, prisvojene ili nađene predmete vezane uz život i rad umjetnika / kustosa, autorove intervencije na poklonjenim ili pronađenim radovima drugih umjetnika, autorske radove vezane uz kolekciju (crteži, slike, objekti, fotografije), foto- intervencije,  ready made objekte, i sl. Osnovno obilježje ove zbirke je autorski odabir i uvijek otvorena mogućnost autorove umjetničke intervencije u zbirku.
Trenutno zbirka sadrži 68 artefakata; u  izložbu uvršteno je 40-tak radova iz zbirke, koji su različitih dimenzija.


Izložbeni projekt Der Zug nach Kassel / Kurator Privatkollektion  zamišljen je kao 'kustoska' prezentacija navedene zbirke, čija je osnovna namjera 'participacija' hrvatskih umjetnika i neuobičajeno predstavljanje hrvatske suvremene likovne scene .

Zoran Pavelić rođen je 1961, u Osijeku. 1988. /1991. osnivač neformalne umjetničke grupe Močvara . 1998. diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi Đure Sedera. Izlaže od 1984. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1995., i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 2000 godine. Umjetnički voditelj i član Umjetničke organizacije PLEH od 2007. Živi i radi u Zagrebu kao slobodni / samostalni umjetnik.