Preskočite na glavni sadržaj

STEP IN - platforma za distribuciju i plasman europskih filmova

Industry ured Međunarodnog filmskog festivala u Locarnu ove godine pokreće inicijativu usmjerenu na probleme vezane uz distribuciju i plasman europskih filmova u zemljama Istočne i Srednje Europe. STEP IN je platforma za razmjenu usmjerena na oživljavanje filmske industrije u dvanaest bivših komunističkih zemalja.
vrijeme: 21.05.2012.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://festival-price.profil.hr/

12 ključnih profesionalaca iz sektora (kinoprikazivača i distributera iz zemalja Istočne i Srednje Europe koje su članice programa MEDIA, odabranih u suradnji s CICAE i Europa Distribution) bit će pozvani da sudjeluju u industry dijelu Međunarodnog filmskog festivala u Locarnu, od 4. do 6. kolovoza.

Kinoprikazivači i distributeri će raspravljati o problemima distribucije i plasmana europskih filmova u Istočnoj i Srednjoj Europi, a prodajni agenti prisutni u Locarnu uključit će se u raspravu u suradnji s Europa International kako bi se pronašli novi pristupi problemu zapostavljenosti europskog i autorskog filma u spomenutom području. Program STEP IN-a sastoji se od radionica u kojima sudjeluju profesionalci, okruglih stolova o stanju tržišta u regiji i individualnih sastanaka.

U skladu s inicijativom, digitalna videoteka Locarno Film Festivala usmjerena je na prikazivanje istočnoeuropskih i srednjeeuropskih filmskih naslova.

Zemlje obuhvaćene inicijativom su Bosna i Hercegovina, Bugarska, Republika Češka, Estonija, Hrvatska, Latvija, Litva, Mađarska, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija.

Detaljne informacije o inicijativi možete pronaći na službenim stranicama.

Izvor: HAVC