Preskočite na glavni sadržaj

Priručnik hrvatskoga poslovnog jezika

Jezični priručnik Coca-Cole HBC Hrvatska i njegovi autori dobili su priznanja časopisa Jezik i Zaklade 'Dr. Ivan Šreter' za promicanje hrvatske jezične kulture, 31. ožujka 2012. u Lipiku. Priručnik će biti predstavljen u Osijeku, 17. svibnja o.g. Izdanje je dostupno online!
vrijeme: 17.05.2012. u 13 sati
mjesto: Osijek, Ekonomski fakultet
url: http://www.prirucnik.hr/
 
Jezični priručnik pripremili su Lana Hudeček, znanstvena savjetnica iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Maja Matković, dugogodišnja voditeljica lektora i redaktora u Večernjemu listu, i Igor Ćutuk, voditelj odnosa s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska, koji je tijekom protekle tri godine vodio projekt Kultura poslovne komunikacije čiji je cilj bio podizanje razine poslovne komunikacije u tvrtki.

Vrijednost je ovoga djela i u tome što se Jezičnim priručnikom Coca-Cole HBC Hrvatska omogućuje da svaki zaposlenik samostalno primjenjuje jezična rješenja i poboljša vlastito poznavanje jezika i poslovne korespondencije te prepozna pravilne nazive u svojemu poslovnom okružju i njima se služi.

Kako je tijekom njegove pripreme prikupljeno više od dvije tisuće riječi i naziva, među kojima su mnogi prvi put uspostavljeni u hrvatskome jeziku u suradnji s jednom od vodećih stručnjakinja za hrvatski standardni jezik, priručnik je prerastao svoju prvotnu namjenu te je u obliku u kojemu je objavljen dobro pomagalo i za opću primjenu u drugim tvrtkama te temelj za podizanje razine jezične kulture u poslovnoj komunikaciji uopće. (Prirucnik.hr)
 
preuzmi e-izdanje >>>