Preskočite na glavni sadržaj

2. CU'FUS - Cirkuski Ulični Festival U Samoboru

Drugi Cirkuski Ulični Festival U Samoboru (CU'FUS Fest) održava se u Samoboru za vikend od 17. do 20. svibnja. Mnoštvo artista – klaunova, žonglera, akrobata i muzičara iz Hrvatske i cijeloga Svijeta, u centru grada izvodit će ulične predstave.
vrijeme: 17.05.2012.
mjesto: Samobor
url: http://www.cufus.net/

Extreme CU’FUS prikazat će i ekstremnije cirkuske vještine poput hodanja po žici, plesa na svili, te spust monocikala. Ove godine, po prvi put u Hrvatskoj, održat će se i izuzetno atraktivan brdski spust monocikala - Croatian Unicycle Tournament - C.U.T.. Cirkuski majstori u radionicama 'cufusarija' podučavat će svojim vještinama.

CU'FUS počinje u četvrtak Vatrenom Paradretinom sudionika na trgu kralja Tomislava, a luda glazba, brojni šouovi, akrobacije i predstave za djecu, koje i odrasli smiju gledati, od jutra do kasne večeri, pobrinut će se za ugodno provedene dane u Samoboru. Sve predstave su dakako besplatne, a njihov raspored pogledajte na www.cufus.net.

Od stranih umjetnika na CU'FUS dolaze Goma i Migui Mandalasol (Argentina), Anaspitos (Velika Britanija), Barabba (Italija) Jukebox (Austrija) i Visi-baba (Srbija). Od hrvatskih nastupaju: Amixila, Klaun Marek, Nikol nikol, Kikiriki, Zvuk sjene, Vita-min, Cirkorama, Cigoman band, Ljerko i Zvekan, Fajerfal - filmski historijat cirkusa i drugi. Posebno ističemo i Crvene noseve – klaunove doktore - humanitarne prijatelje festivala CU'FUS, koji će kroz kabaretski program prezentirati svoj rad za pomoć bolesnima i ljudima koji pate.

Za dnevnu i večernju zabavu tu su dva i dva = 4? velika luda benda (pod time se misli da ih ima puno u bendu – Drvored, etnOrkestar, Tiću i Me-do ;) te DJ-evi i muzički Chilli bar! Za gladne tu je kotao s eksperimentima od divljači i 78 vrsta gljiva, dok se za žedne toči poseban eliksir, koja je kao i Festival primjeren za sve uzraste - sok od koprive ! Tu je i nagradna igra koja se zove Na-Gradna. Radi se o potoku Gradni, tj. njegovom prelasku i to po špagi… ali na monociklu!

Posebne atrakcije CU'FUS-a su spust monocikala, slackline, ples na svili i natjecanje u branju koprive .

Spust monocikala - Ako ste mislili da je nemoguće voziti se na jednom kotaču niz brdo – znajte da nije! Moguće je pritom se i utrkivati! Croatian Unicycle Tournament (C.U.T.) je međunarodna utrka, a okupit će brojne iskusne vozače monocikala iz Hrvatske i Europe!

Slackline– je vještina hodanja po užetu. U ovom slučaju slackline-u, rastezljivoj gurtni koja hodaču, osim održavanja ravnoteže, omogućuje izvođenje skokova i akrobacija. Ples na svili – je vještina penjanja po i izvođenja plesnih figura na tkanini. Izvodi se na dvije vertikalne široke trake od tkanine, dužine pet i više metara i izuzetno je atraktivan! Natjecanje u branju koprive – tradicionalna je samoborska igra u kojoj će se i posjetitelji moći okušati!