Preskočite na glavni sadržaj

Zadarski plesni festival

Prvi Zadarski plesni festival (In memoriam Nives Šimatović-Predovan) održat će se 12. svibnja, s početkom u 19 sati, u Kazalištu lutaka Zadar.
vrijeme: 12.05.2012. 19 h
mjesto: Zadar; Kazalište lutaka Zadar, Sokolska 1
url: http://www.klz.hr/

Na Festivalu će se predstaviti četrnaest ansambala i plesnih škola iz cijele Hrvatske. Bit će to festival plesa u punom smislu te riječi, bez okvira, plesači će predstavljati različite plesne žanrove: od suvremenog plesa, klasičnog baleta, breaka, jazz dancea, lyrical dancea, jazz funka pa do hip-hopa, a predstavit će se s po dvije autorske koreografije.

Organizator ove manifestacije je zadarska Plesna udruga 'Gesta', a Festival su podržali i Grad Zadar, Zadarska županija te Turistička zajednica Grada Zadra.

Prema riječima predsjednice Udruge 'Gesta', Nene Jurišić, cilj organizacije ovog festivala je međusobno upoznavanje ansambala, razmjena iskustava, moguće suradnje i, naravno, promicanje plesa. 'Povod je sjećanje na Nives Šimatović-Predovan, jednu od najpoznatijih plesnih pedagoginja u Zadru koja je bila sinonim za ples i koje se zapravo ovim putem želimo prisjetiti.' Opširnije na www.zadarskilist.hr