najave

Međunarodni skup o kulturnom turizmu


vrijeme: 19.05.2011.
mjesto: Dubrovnik

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke zajednice Dubrovnika i Grada Dubrovnika nacionalni Dan kulturnog turizma obilježit će se međunarodnim skupom o kulturnom turizmu koji će se održati u Dubrovniku, 19. svibnja 2011. 
 
Sudionici će već 18. svibnja moći prisustvovati otvaranju izložbe posvećene Ruđeru Boškoviću, koja je organizirana u sklopu obilježavanja 2011. godine kao Godine Ruđera Boškovića. Stručni skup 'Ispričajmo priču: interpretacijom do doživljaja' održat će se 19. svibnja u tvrđavi Revelin.

Skup je podijeljen na dvije serije predavanja: 'Interpretacija' i 'Doživljaj', nakon čega će se, kao primjer interpretacije nematerijalne kulturne baštine, predstaviti tematska ruta 'Ruđer Bošković i barok u Dubrovniku'.

Predavanja će držati brojni domaći i strani stručnjaci, konzervatori, muzealci i turistički djelatnici s temama kojima je cilj poboljšati prezentaciju i interpretaciju kulturne baštine i svekolikih kulturnih djelatnosti u cilju obogaćivanja i poboljšanja turističke djelatnosti i ponude. (HTZ - Ured za kulturni turizam) 
 

(D.H.F., 03.05.2011)