Preskočite na glavni sadržaj

Izložba hrvatskog dizajna In a Nutshell gostuje u Bruxellesu

Izložba hrvatskog dizajna In a Nutshell gostuje u Bruxellesu
Nakon uspješne zagrebačke premijere u ožujku, prvo međunarodno gostovanje izložbe 'In a Nutshell' održava se u Bruxellesu, u galeriji Design Flanders, od 26. travnja do 29. svibnja.
vrijeme: 26.04.2012.
mjesto: Bruxelles; Design Flanders
url: http://www.designvlaanderen.be
Pod zajedničkim imenom Contemporary Croatian Design, u briselskoj galeriji se prikazuju istovremeno dvije izložbe hrvatskog dizajna: izložbi In a Nutshell ovom se prilikom pridružuje izložba Suvremeni hrvatski nakit.
 
Izložbu će otvorit ravnatelj galerije Design Flanders Johan Valcke, veleposlanik RH u Belgiji, njegova ekscelencija Boris Grigić te kustosica izložbe Koraljka Vlajo.

Projekt In a Nutshell zajednički su pokrenuli HDD - Hrvatsko dizajnersko društvo i Ministarstvo kulture RH s ciljem predstavljanja domaćeg suvremenog dizajna internacionalnoj publici. Izložba je koncipirana s idejom da pruži relativno širok, kritički relevantan pregled najzanimljivijih pojava na hrvatskoj dizajnerskoj sceni, ali i tako da svojim fleksibilnim i praktičnim formatom bude prilagođena uvjetima putovanja i postavljanja u različitim izlagačkim prostorima u Europi i svijetu.
 
Contemporary Croatian Design - In a Nutshell je cjelovit izložbeni proizvod koji u sebi objedinjuje konciznost i široku vizuru na domaću suvremenu dizajnersku produkciju. Slično tome, i njen specifično dizajnirani postav objedinjuje funkcije transporta i prezentacije, dok je dizajn kataloga prilagođen mogućnostima variranja opsega same izložbe u institucijama u kojima gostuje.