Preskočite na glavni sadržaj

U Beogradu održan sastanak Savjeta ministara kulture JI Europe

Ministrica kulture RH prof. dr. sc. Andrea Zlatar Violić, 20. i 21. travnja 2012., prisustvovala je godišnjem sastanku Savjeta ministara kulture JI Europe u Beogradu. Teme ministarskog sastanka bile su budućnost kulturne i prirodne baštine, regionalna strategija u kulturi s naglaskom na kulturnu baštinu.
vrijeme: 20.04.2012.
mjesto: Beograd, Republika Srbija

Na održanom godišnjem sastanku Savjeta ministara kulture JI Europe sudjelovali su ministri kulture i visoki dužnosnici država članica Savjeta: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Grčke, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Turske, te kao promatrači predstavnici Austrije, Europske komisije i Vijeća Europe.

Po završetku sastanka ministri su usvojili Deklaraciju o kulturnoj suradnji Savjeta ministara kulture Jugoistočne Europe čime su potvrdili spremnost za nastavkom suradnje na polju zaštite i revitalizacije kulturne i prirodne baštine uključujući suradnju temeljenu na rezultatima Regionalnog programa o kulturnoj i prirodnoj baštini u JIE 2004.-2008. RPSEE, promicanje kulturne i jezične raznovrsnosti zemalja i naroda u JIE te očuvanju kulturne baštine kao glavnog pokretača za komunikaciju naslijeđa budućih generacija s posebnim naglaskom na usvajanje i primjenjivanje svih relevantnih dokumenta UNESCO-a i Vijeća Europe. 

Opširnije na www.min-kulture.hr.