Preskočite na glavni sadržaj

Izložba i predstavljanje knjige Promišljati fotografski

U maloj dvorani Kulturnog centra Dubrava, u ponedjeljak, 16. travnja, u 19,30 sati, u sklopu manifestacije Mjesec fotografije, održat će se predstavljanje knjige 'Promišljati fotografski' autora Davora Žerjava, te otvorenje izložbe fotografija članova Fotokluba Čakovec.
vrijeme: 16.04.2012. 19,30
mjesto: Frankfurt, Germany
url: http://badco.hr/
Prvijenac u Edukativnoj biblioteci Fotokluba Čakovec 'Promišljati fotografski' autora Davora Žerjava knjiga je o fotografiji kojoj je cilj obrazovati široku publiku bez nepotrebnog zavaravanja čitateljstva da u fotografiji postoje prečaci i da se fotografija može naučiti u par poteza.

Autor je sadržajem obuhvatio tehničke, tehnološke, praktične, povijesne, likovne, estetske, psihološke i filozofske aspekte fotografije u suvremenome svijetu pišući razumljivim i jednostavnim jezikom. Knjiga je primjerena svima koji medij fotografije koriste na različite načine; u kreativnom, umjetničkom, amaterskom i profesionalnom radu. Mogu je koristiti i početnici i znalci. Opremljena je s 50 ilustracija i 198 fotografija članova Fotokluba Čakovec od kojih su velika većina originalni autorski radovi.
 
na izložba fotografija, koje se kao ilustracije pojavljuju u rečenoj knjizi predstavljaju članovi ovog renomiranog međimurskog kluba: Mario Blažević, Davor Dolenčić, Dalibor Horvat, Petar Grozni Kovač , Filip Lučin, Siniša Ludaš, Davorin Mance, Željko Ovčar, Petar Sabol, Nikola Šimunić, Lucija Trupković i Davor Žerjav.