Preskočite na glavni sadržaj

Revolution Now and Forever – poziv na izložbu

New Media Gallery, u suradnji s galerijom SC i galerijom Vladimir Nazor Zagreb, poziva sve zainteresirane da prijave novomedijske umjetničke radove na međunarodnu novomedijsku izložbu s temom 'Revolution Now and Forever'. Rok za prijave je 20. travanj.
vrijeme: 07.05.2012.
prijava: 20.04.2012
url: http://www.mavena.hr
Skoro stoljeće nakon revolucije nadrealista, stoljeće najveće destrukcije nad tijelom čovjeka, tijelom građanina, radnika, ratnika; ostaje samo pitanje: Da li je Svijet konačno spreman, da li je čovjek konačno spreman?

Humanizam je nestao u tragovima reklamnih kampanja. Sistem reprezentacije se urušio. Preostale su vlade koje ne vladaju, radnici koji ne rade, studenti koji ne studiraju, političari koji ne zastupaju nikog osim sebe, djeca koja ne jedu svaki dan. Revolucija nije mrtva, ona je samo silovana. Njeno tijelo masakrirano kapitalom i oročeno na propast plaća beskonačne rate kredita i pokušava se osvijestiti odbacujući bilo koji oblik ideologije koja bi mu se mogla pripisati. Može li se kroz novu revoluciju roditi novi subjekt, novi cogito space shuttle, britki svjesnik budućnosti? Postoji li budućnost Svijeta?

Tražimo svjedoke revolucije, svjedoke studenskih prosvjeda, occupy pokreta, protesta protiv ACTA-e, prosvjeda radnika, generalnih štrajkova, pokvarenih premijera, licemjernih banaka... Tražimo Reevoluirane individue i tijela revolucije. Polazeći od pretpostavke da biti umjetnik znači da je osoba revoluirala, u onom smislu zaštite individualnog kako su istaknuli nadrealisti u svom manifestu, izložba 'Revolution Now & Forever' želi pokazati različite stupnjeve revoluiranja kroz mnogostruke kontekste u kojima se oni nalaze te kroz različite subverzivne prakse u umjetničkim djelima ukazati na dugi ljubavnički odnos umjetnosti i revolucije.

Sudjeluj u kreiranju ove Revolucije! Prijavi svoj rad, ideju, akciju, reakciju putem online prijavnice.

Za dodatna pitanja kontakt mavena@mavena.hr

Kustosi Boris i Natasha Kadin. Otvorenje izložbe 7. Svibnja. Galerija SC. Galerija VN. Ulice Zagreba.