Preskočite na glavni sadržaj

Plesni projekt 'At Once' u MSU

U Dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti u utorak, 27. ožujka, plesna trupa 'Rosas', koju je osnovala ugledna koreografkinja i plesačica Anne Teresa de Keersmaeker, izvest će plesni projekt 'At Once'. Na sceni će im se pridružiti i hrvatske plesačice Petra Hrašćanec i Ana Mrak, članice Studija za suvremeni ples, te plesači iz Slovenije.
vrijeme: 27.03.2012. 20 h
mjesto: Bologna, Italy
url: http://www.bolognachildrensbookfair.com/

Ovaj iznimni plesni multimedijalni projekt, koji je podržala Europska komisija (Kultura 2007.-2013.), uključio je, osim francuskih i slovenskih, i hrvatske umjetnike iz kazališne skupine de facto (dramaturg Saša Božić) te Studija za suvremeni ples.

'At Once' je kolektivni rad koreografa, dramaturga, likovnih umjetnika, pisaca i glazbenika, koji propituju različite aspekte izvedbe, a ostvaren je u sklopu velikog međunarodnog projekta Spider. Taj projekt povezuje ljude iz različitih disciplina i zemalja u polju umjetničkog promišljanja izvan ustaljenih granica. Ukratko, može se reći da Spider okuplja one koji analiziraju, izdvajaju i sastavljaju elemente kao što su tijelo, prisutnost, zvuk, tekst, svjetlost i vizualno okruženje. Odjednom – at once, sve u istom prostoru. Istražuje se forma predstavljanja, propitkuje što je ples danas, kako pronaći autorov istraživački proces i kako stvarati u kolektivu. Kolektiv okupljen oko projekta Spider čine: Matej Kejžar, Julien Monty, Michael Pomero, Leja Jurišić, Petra Hrašćanec, Aleksandra Janeva Imfeld/Ana Mrak, Saša Božić, Pierre Tallaron & Fabrik, Andreja Kopač i Petra Veber. Projekt je premijerno izveden 2. 3. 2012. u Danscentrumjette u Bruxellesu.

Cijena ulaznice 50 kn.

Ulaznice se mogu kupiti u MSU dva sata prije početka predstave ili rezervirati na info@defactoart.com

Više informacija na: www.defactoart.com

Izvor: MSU