Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Tamare Jurkić Sviben i Hrvoja Pintarića u Varaždinu

U četvrtak, 22. ožujka, u 19,30 sati, u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu koncert će održati pijanistica Tamara Jurkić Sviben i rogist Hrvoje Pintarić. Ulaz na koncert je slobodan!
vrijeme: 22.03.2012. 19,30 h
mjesto: Varaždin, HNK u Varaždinu, Augusta Cesarca 1
url: http://www.koncertni-ured.com.hr/

Na programu su hrvatski skladatelji Juraj Stahuljak, Miljenko Prohaska, Nino Rota i Sanja Drakulić, ali i Mozart, O.Respighi i A.Plog, a glavninu programa čine djela za rog i klavir, od kojih je jedno i to M.Prohaske praizvedba.

Tamara Jurkić Sviben diplomirala je klavir kod akademika i pijaniste Jurice Muraia, magistrirala kod profesora i vrsnog pijaniste Vladimira Krpana, a uz vrlo aktivnu pijanističku karijeru istraživački rad je posvetila hrvatskim skladateljima (Božidar Kunc) čija djela otkriva i izvodi na koncertima.Trenutno unutar doktorata o hrvatskim skladateljima židovskog podrijetla istražuje i Varaždinca Vjekoslava  Ružića-Rosenberga.

Hrvoje Pintarić nakon školovanja u Bjelovaru, diplome u Zagrebu i usavršavanja u Pragu te sviranja u puhačkim i simfonijskim hrvatskim orkestrima, danas je član orkestra Opere HNK u Zagrebu i vrlo aktivnog Brass kvinteta.