Preskočite na glavni sadržaj

Dokumentarac 'Lopovi po zakonu' u hrvatskim kinima

Dokumentarni film 'Lopovi po zakonu' prikazan je u konkurenciji najznačajnijih svjetskih festivala – Tribeca Film Festival, HotDocs, DocAviv, One World, a u hrvatskim kinima počinje se prikazivati 23. ožujka (u pulskom kinu Valli), od 29. ožujka je na programu zagrebačkog Dokukina Croatia, a prikazivanje nastavlja i u drugim hrvatskim kinima.
vrijeme: 23.03.2012.
mjesto: Pula i Zagreb

Film Alexandra Genteleva portretira tri nevjerojatna protagonista, ruska mafijaša različitih backgrounda koji po prvi put otvoreno pred kamerama govore o svemu ili gotovo o svemu – što su morali napraviti da bi došli tu gdje jesu, koga smaknuti, oteti ili poniziti, ali cijelo vrijeme bespogovorno poštujući vlastiti kodeks časti. Dok nas bogata arhiva vodi kroz mafijaške sačekuše i bespoštedne ratove 90-ih godina u Rusiji, u ovom dinamičnom i izuzetno duhovitom dokumentarcu pratimo što rade danas.

Dok jedan opsesivno sakuplja skupe stvari koje nikad neće koristiti, drugi financira pravoslavnu crkvu u Cannesu, dok treći ulaže vlastito bogatstvo u produkciju amaterskih kriminalističkih filmova. Uz to, nevjerojatno sliči Putinu. Ne treba ni govoriti da im je oružje različitog kalibra posebna strast. Variety ga naziva ‘urnebesnim i zastrašujućim te šokantnim’, a slično o njemu govore i ostali mediji.

Više na: www.restarted.hr