Preskočite na glavni sadržaj

Oleg Šuran i Lidija Lovrić u HDD Galeriji

Oleg Šuran i Lidija Lovrić u HDD Galeriji
U srijedu, 14. ožujka, s početkom u 20 sati, u HDD galeriji, otvaraju se izložbe 'Tko vidi dizajn u Puli?' Olega Šurana i 'Order (dis)order' Lidije Lovrić. Izložbe su posljednje u ciklusu samostalnih predstavljanja nagrađenih autora na Izložbi hrvatskog dizajna 0910, ovog puta u studentskim kategorijama Dizajna elektroničkih / interaktivnih medija te Modnog i odjevnog dizajna. Izložbe ostaju otvorene do 24. ožujka.
vrijeme: 14.03.2012. 20,00
mjesto: Leipzig, Germany
url: http://www.leipziger-messe.de/
'Tko vidi dizajn u Puli' zbir je digitalnih video sekvenci kroz koje Oleg Šuran nastoji istražiti kako grad Pula živi dizajn, koje su odlike 'pulskog dizajna' i što on točno predstavlja, tko i kako oblikuje vizualne kodove grada? Proces mapiranja "dizajna u Puli" započinje s četiri video intervjua s četvero građana Pule. Njihove priče otvaraju nove dijelove slagalice i upućuju na nove svjedoke i pripovjedače koji nose iduće sekvence. Tim putem spontano se oblikuje slika o nevidljivom i eklektičnom dizajnu u Puli.

'Order (dis)order' je projekt Lidije Lovrić nastao u okviru diplomskog rada na TTF-u. U fokusu projekta je razmišljanje o funkcionalnosti odjevnog predmeta te radikaliziranje ili izmještanje parametara koji tu funkcionalnost određuju. Riječima same autorice: "početna ideja bila je pomaknuti određene točke tijela, odnosno odjeće, u odnosu na njihove standardne pozicije. Spajajući oprečne pojmove funkcije i disfunkcije u jednu cjelinu, podjednako se referiram na arhitektonsko nasljeđe, kao i na tradiciju oblikovanja odjeće.

Izložbe Olega Šurana i Lidije Lovrić dio su ciklusa predstavljanja autora nagrađenih u pojedinim kategorijama na bijenalnim 'Izložbama hrvatskog dizajna'. Ideja ciklusa je pružiti autorima otvoren prostor i odriješene ruke da razmotre različite mogućnosti prezentacije svog dizajnerskog djelovanja u galerijskim uvjetima, s naglaskom na svim specifičnostima koje donosi samo područje u kojem djeluju. Načini predstavljanja variraju od klasičnih pregleda dosadašnjih radova, preko konceptualnih i istraživačkih pristupa, do predstavljanja samog dizajnerskog procesa i kombinacija svega navedenog.