Preskočite na glavni sadržaj

Dani frankofonije u Dubrovniku

DUBROVNIK, 5. ožujka 2012. (Hina) - Projekcijom švicarske drame "Nasljednik" Christiana Karchera u Dubrovniku je počelo obilježavanje Dana frankofonije, međunarodne manifestacije posvećene francuskom jeziku i kulturi. 
mjesto: New York, USA
url: http://www.thearmoryshow.com/

U sklopu programa koji organizira Francuska alijansa Dubrovnik bit će održane brojne radionice na francuskom jeziku u kojima će sudjelovati učenici dubrovačkih osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića.

U ciklusu frankofonskog filma u Dubrovniku će biti prikazani francuski film "Promjena adrese" Emmanuela Moureta, potom alžirski film "Domoroci" u režiji Rachida Bouchareba, te francuska drama "Drvo" u režiji Julije Bertucceili.

Osim u Dubrovniku, Mjesec frankofonije održava se i u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Koprivnici, Rijeci i Zadru. Središnji događaj bogatog programa bit će izložba skulptura Edgara Degasa u zagrebačkome Muzeju Klovićevi dvori 15. ožujka.

Proslavu frankofonije i njezinih vrijednosti svake godine potiču i organiziraju Francusko veleposlanstvo i ostala frankofonska veleposlanstava u Zagrebu, posebice veleposlanstva Kanade, Belgije i Švicarske, uz potporu hrvatskoga Ministarstva vanjskih i europskih poslova, priopćilo je danas Francusko veleposlanstvo.

Budući da se ove godine XIV. Summit Međunarodne Organizacije za Frankofoniju održava u prijestolnici Demokratske Republike Kongo - Kinshasi, neka od događanja stavljaju naglasak upravo na kulturno bogatstvo frankofone Afrike. (Hina)