Preskočite na glavni sadržaj

Dvanaest domaćih dokumentaraca premijerno na ZagrebDoxu

8. međunarodni festival dokumentarnog filma - ZagrebDox, počinje u nedjelju, 26. veljače, a održavat će se do 4. ožujka u kinu Movieplex, u zagrebačkom Centru Kaptol. Od oko 40 domaćih dokumentaraca, koliko će ih biti prikazano na ovogodišnjem festivalu, čak dvanaest filmova će doživjeti svoju premijernu projekciju.
vrijeme: 26.02.2012.
mjesto: Minnesota, USA
url: http://www.sammiltich.com

U regionalnoj konkurenciji bit će prikazani filmovi 'Nije ti život pjesma Havaja' Dane Budisavljević, '20 dana na Tibetu' Silvestra Kolbasa , 'Od zrna do slike' Branka Ištvančića, 'Bosanoga (sasvim slučajna smrt)' Morane Komljenović ,'Veliki dan' Đure Gavrana, iz programa Factumentarci 'Iza ogledala' Jagode Kaloper i 'Blokada' Igora Bezinovića, 'L.E.F:' Gorana Trbuljaka, te četiri filma sa studija dokumentaristike Akademije dramske umjetnosti (ADU Dox): 'Gospođa Vladlena' Nede Radić, 'Maja, Sean i Kaja' Ivana Mokrovića, 'Sve što znam o ribama' Andree Buče i 'Vatra!' Tonćija Gaćine.

Pored spomenutih, u regionalnoj konkurenciji će biti prikazani filmovi 'Terasa' Vedrana i Sanje Šamanović i 'Nije bilo vitra' Mejre Mujičić, Nike Radić i Marine Viculin.

Svečano otvaranje festivala održat će se u 26. veljače, u 20 sati, uz film 'Dječak dupin', u režiji izraelskih autora Yonatana Nira i Dania Menkina.