Preskočite na glavni sadržaj

BalticDox na ZagrebDox-u

Media desk Hrvatske, u okviru ZagrebDoxa, organizira neformalno druženje pod nazivom BalticDox u okviru kojega će sudionici imati priliku upoznati se s mehanizmima financiranja dokumentarnoga filma u Estoniji, Latviji i Litvi, oblicima njihove međusobne suradnje, ali i s mogućnostima suradnje između navedenih baltičkih zemalja i Hrvatske. BalticDox će se održati 29. veljače, od 17 sati, u uredu za medije festivala ZagrebDox. Prijave su u tijeku!
vrijeme: 29.02.2012. 17 h
prijava: 28.02.2012
mjesto: Zagreb; ZagrebDox Press ured, Nova Ves 18 / III
url: http://mediadesk.hr/

O modelima sufinanciranja na razini Nacionalnoga filmskog centra Latvije govorit će ravnateljica Ilze Gailite Holmberg, o estonskoj dokumentarnoj sceni predstavnica Estonske televizije Marje Jurtshenko, dok će litavski redatelj Audrius Stonys pojasniti mehanizme financiranja u vlastitoj zemlji.

S hrvatske strane sudjelovat će ravnatelj Hrvatskoga audiovizualnog centra Hrvoje Hribar, Siniša Juričić u ime Hrvatske udruge producenata te predstavnik Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Susret organiziraju Media desk Estonije, Filmski centar Latvije i Media desk Hrvatske.

BalticDox će se održati 29. veljače 2012. godine, s početkom u 17 sati, u uredu za medije festivala ZagrebDox.

Spomenuto događanje održat će se na engleskom jeziku, a ulogu moderatora preuzet će Tue Steen Müller.

Svi zainteresirani trebaju potvrdu svoga sudjelovanja poslati najkasnije do 28. veljače 2012. godine i to na: martina.petrovic@mediadesk.hr.