Preskočite na glavni sadržaj

Izložba T-HTnagrada@msu.hr

Izložba T-HTnagrada@msu.hr
U petak, 24. veljače, u 20 sati, otvara se izložba T-HTnagrada@msu.hr. Već petu godinu za redom Muzej suvremene umjetnosti i T-Hrvatski Telekom surađuju na natječaju na kojem će dodijeliti nagrade za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti. Izložba je otvorena do 25. ožujka.
vrijeme: 24.02.2012. 20,00
mjesto: Poland
url: http://en.wikipedia.org/wiki/Boris_Papandopulo
Na peti natječaj stiglo je 249 radova umjetnika svih naraštaja i izričaja. Tako velik odaziv jamči da će i izložba koju čini 40 odabranih radova predstaviti reprezentativan i kvalitetan uvid u recentnu produkciju vizualnih umjetnosti u Hrvatskoj.

Pristigle radove ocijenilo je i odabralo sedmeročlano međunarodno Stručno povjerenstvo koje ove godine čine predsjednica, mr. Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a; zamjenica, Radmila Iva Janković, kustosica MSU-a; članovi Evelina Turković, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka; Darko Fritz, teoretičar, kustos i umjetnik; Zlatko Kopljar, multimedijalni umjetnik; Dunja Blažević, kritičarka, kustosica i producenticate Bart de Baere, ravnatelj Muzeja suvremene umjetnosti Antwerpen.

Žiri će tijekom trajanja izložbe odlučiti o trima otkupnim nagradama, a o četvrtoj nagradi odlučuje publika koja glasuje za radove predstavljene na izložbi. Otkupljeni radovi postaju dijelom buduće zbirke MSU/T-HT.

Popis odabranih umjetnika pogledajte ovdje.