Preskočite na glavni sadržaj

Festival dokumentarnog rock filma u Vinkovcima i Rijeci

Šesti Festival dokumentarnog rock filma (DORF), koji će se ove godine održati u dva grada - od 2. do 4. ožujka u Vinkovcima te od 15. do 18. ožujka u Rijeci, prikazat će u tri programa 41 film, a priređen je i bogat popratni program.
vrijeme: 07.02.2012.
mjesto: Vinkovci i Rijeka
url: http://www.lukasulic.net/

Vinkovačko izdanje ovogodišnjeg festivala obilježit će programi 'DORF Crossovers' i 'Edit', izvijestili su u ponedjeljak organizatori, Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca.

Program 'Crossovers' nastao je na temelju radionice u okviru Festivala europskog filma Palić, gdje je desetero studenata iz Hrvatske i Srbije, uz mentore iz Njemačke i Nizozemske snimilo priče o pet rock grupa koje su prošlo ljeto nastupale na tom festivalu - Mick Harvey, Damo Suzuki, Jaki Liebezeit&Burnt Friedman, Jarboli i Bilk.

Rezultat je film 'Crossovers', kojim će se 2. ožujka otvoriti ovogodišnji DORF u Gradskom kazalištu u Vinkovcima. Nakon Vinkovaca, film će istovremeno, 9. ožujka, biti prikazan u Osijeku, Vukovaru, Belom Manastiru, Županji i Iloku.

Osim projekcija filmova u Kazalištu i Hotelu Villa Lenije, u okviru DORF Crossovers programa organizirat će se besplatni koncerti grupa Jarboli iz Beograda i Bilk iz Zagreba te Hemendexa iz Zagreba, a održat će se i okrugli stol 'Dokumentarni glazbeni film – na granici glazbe i filma'.

I ove godine nastavlja se program započet na prošlogodišnjem izdanju, program 'Edit', kojim je u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom počeo niz aktivnosti usmjerenih na razvoj filmske kulture, upoznavanje novih medija i edukaciju školskih uzrasta.

Među ostalim, u okviru festivala održat će se projekcije za osnovnoškolce s izborom iz ponajboljih prošlogodišnjih radova nastalih u produkciji filmskih skupina osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, a najavljena je i vinkovačka premijera filma 'Koko i duhovi' Daniela Kušana. (Hina)