Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanje Baletne trupe 'Croatia' u Novom Zelandu

Koreografiju Svebora Sečaka 'Peti instrument' na glazbu 'Ars Diaboli' predsjednika RH dr.sc. Ive Josipovića izvest će plesači Baletne trupe 'Croatia' na Gala večeri Short & Sweet Festivala u Aucklandu, Novi Zeland, u subotu, 11. veljače. U sklopu nastupa bit će prikazan i kratki umjetnički video 'Peti instrument'.
vrijeme: 11.02.2012.
mjesto: New York, USA
url: http://matijaferlin.com/

Koreografija 'Peti instrument' nastala je kao dio projekta 'Kad je kraj početak' koji je izveden povodom 30. obljetnice umjetničkog djelovanja Svebora Sečaka u HNK u Zagrebu 2009., te se od tada višekratno samostalno izvodila. Nakon izuzetno uspješnog gostovanja na Short & Sweet Festivalu u Sydneyu, Australija, 2010. uslijedio je gala nastup u Kuala Lumpuru 2011., te poziv za Novi Zeland.

Kritika u Sydneyu je zapisala:
 '... Nevjerojatna je sreća uhvatiti pretposljednju izvedbu Short Sweet + Dance u festivalskom trećem i posljednjem tjednu. Cjelokupni standard bio je stvarno izniman, čak uz uvijek prisutnu visoku kvalitetu koja se odnosi na ovaj važan događaj u jesenskom kalendaru Sydneya ...Ars Diaboli, Svebora Sečaka, koristi avangardnu glazbu..., dinamični gudački kvartet..., te fantastične plesače ... kako bi predstavio, na iznenađujući lagan, besprijekorno siguran i pomalo zabavan način poroznu liniju koja dijeli i spaja suvremeni balet i moderni ples. Suživot s glazbom, baletna izvrsnost i kreativnost savršeno oduzimaju dah: jednostavno ne postoji način kojim bi opisali ovaj dojam...'. (Lloyd Bradford, Australian Stage, 2010)

Izvor: Baletna trupa 'Croatia'