Preskočite na glavni sadržaj

8. Virkas – Virovitički kazališni susreti

8. Virkas – Virovitički kazališni susreti
Tradicionalni Virovitički kazališni susreti (Virkas) ove će se godine održati po osmi put, a otvorit će ih 3. veljače premijera predstave 'Elling' Kazališta Virovitica, nastala prema tekstu Simona Benta, u režiji Darija Harjačeka.
vrijeme: 03.02.2012.
mjesto: Virovitica, Orahovica, Slatina, Suhopolje, Pitomača, Gradina, Voćin
url: http://www.kazalistevirovitica.hr/

Virkas ove godine mijenja koncepciju kako bi postao još dostupniji sve brojnijim gledateljima pa će trajati kroz cijelu veljaču, a predstave će se odvijati vikendima. Kroz to će se vrijeme publici predstaviti desetak uglednih kazališta iz čak četiri zemlje (Hrvatska, Srbija, BiH i Slovenija) sa svojim najboljim produkcijama, a kao i uvijek one će biti namijenjene svim generacijama publike. Predstave za najmlađe izmjenjivat će se s onima za odraslu publiku, komedija će ustupati mjesto drami, uz smijeh i dobro raspoloženje.

Manifestacija se od ove godine širi na cijelu Virovitičko-podravsku županiju, čime dodatno dobiva na značaju i postaje još dostupnija najširem krugu zainteresiranih. Publika u Virovitici, Slatini, Orahovici, Pitomači, Suhopolju i Voćinu vidjet će izbor najboljih predstava iz regije kojima će se predstaviti niz najpoznatijih redateljskih i glumačkih imena, sve ono najbolje što je kazališna umjetnost stvorila u protekloj godini.

Raspored predstava na 8. Virkasu

Izvor: Kazalište Virovitica