Preskočite na glavni sadržaj

Croatia-Japan Goodwill Concert

U nedjelju, 29. siječnja, u 11 sati, u Hrvatskom glazbenom zavodu, održat će se koncert pod nazivom Croatia-Japan Goodwill Concert. Orkestrom Zagreb Sinfonietta ravna Reona Ito, a solistica je istaknuta glazbenica Midori Ichikawa na marimbi. Ulaz je slobodan, a dobrovoljne donacije namijenjene su žrtvama potresa u Japanu. 
vrijeme: 29.01.2012. u 11 sati
mjesto: Zagreb, HGZ, Gundulićeva 6
url: http://www.hgz.hr

Program:

Respighi, Antički plesovi i arija br.3
Mayuzumi, Koncert za xylophone
(Japan 1965 /chamber version )
 
Midori Ichikawa
 
Otkako je diplomirala na prestižnoj Glazbenoj akademiji Musashino u Tokiju, Midori Ichikawa nastupa na brojnim uglednim koncertima i festivalima: spomenimo, primjerice, nastupe na National Marimba Festivalu u Japanu, koncerte pod patronatom japanskog Ministarstva kulture ili pak koncerte u njujorškome Carnegie Hallu. Poznati i u svijetu cijenjeni Mutsuko Taneya, Michiko Takahashi i Eiichi Asabuki tek su neki od profesora kod kojih je usavršavala svoje udaraljkaško glazbeno umijeće. 
Osmislila je i organizirala vlastiti ciklus koncerata pod nazivom Midori’s Concert. Taj je ciklus ubrzo postao vrlo popularan u Japanu, zahvaljujući i pohvalama brojnih glazbenih kritičara. 
Kao ponajbolja japanska marimbistica, Midori Ichikawa je u gradu Tokorozawa osnovala vlastiti Midori Ichikawa Music Studio, najveću školu marimbe u svijetu koju trenutno pohađa 300-tinjak učenika i studenata: s njima radi 10 uglednih profesora, koji svojim predanim glazbeno-pedagoškim radom i znanjem mlade i nadarene glazbenike doista uspješno pripremaju za njihovo buduće usavršavanje na prestižnim svjetskim glazbenim sveučilistima.  
Midori Ichikawa članica je Japanskog društva ksilofonista (Japan Xylophone Association).
 
(MIC)