Preskočite na glavni sadržaj

Poljski dan na HR-u – izravno iz Studija Bajsić

U čast potpisivanja ugovora o pristupanju Republike Hrvatske EU, Poljska koja predsjeda Europskom unijom ovoga polugodišta dobila je svoj dan na Hrvatskome radiju: četvrtak, 15. prosinca. Vrhunac glazbenog dijela programa bit će koncert u Studiju Zvonimir Bajsić, u 18 sati, na kojem će nastupiti Michał Karol Szymanowski (Poljska) i Domagoj Guščić (Hrvatska).
vrijeme: 15.12.2011. u 18 sati
mjesto: Zagreb, HRT, Studio Bajsić, Prisavlje 3
url: http://www.hrt.hr

Prvi i Treći program Hrvatskoga radija taj će dan od šest sati ujutro, sve do navečer emitirati emisije posvećene poljskoj kulturi. Vrhunac glazbenog dijela programa dogodit će se u Studiju Zvonimir Bajsić Hrvatske radiotelevizije, s početkom u 18 sati, gdje će, uz izravni prijenos na Trećem programu, nastupiti mlade zvijezde pijanističke scene - Michał Karol Szymanowski iz Poljske i naš Domagoj Guščić.
 
Rođen 1988., Michał Karol Szymanowski bilježi uspjehe na više natjecanja među kojima je i drugo mjesto na glasovitom natjecanju Fryderyk Chopin u Varšavi. U Studiju Bajsić izvodit će minijature Ignacya Jana Paderewskog i Mađarsku rapsodiju, br. 12 Franza Liszta.
 
Šest godina stariji Domagoj Guščić, diplomant zagrebačke Muzičke akademije u razredu prof. Đure Tikvice, neumorno koncertira širom Europe kao solist i uz orkestre. Trenutno angažiran na Muzičkoj akademiji kao umjetnički suradnik, u Bajsiću će predstaviti svoje interpretacije Balade u F-duru, op. 38, br. 2 i Scherza, op. 54, br. 4 Frédérica Chopina i našeg velikana Borisa Papandopula (Contradanza i dvije Studije).
 
U sklopu koncerta predstavit će se i CD s djelima poljsko-dubrovačkog skladatelja Ludomira Michała Rogowskog u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Tomislava Fačinija.
 
Koncert se ostvaruje u suradnji s Veleposlanstvom Republike Poljske.
 
Ulaz je slobodan uz prethodnu najavu na telefon 060 506 606.