Preskočite na glavni sadržaj

Prezentacija Raumlabora u Goethe-Institutu Kroatien

U sklopu projekta 'Međumjesta' 15. prosinca, u 17 sati, u Goethe Institutu-Kroatien održat će se prezentacija berlinskog kolektiva Raumlabor, a potom slijedi moderirana fishbowl diskusija na engleskom jeziku u kojoj će s publikom razgovarati Jan Liesegang (Raumlabor), Irena Matković (Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba) i Ana Kutleša (Blok, UrbanFestival).
vrijeme: 15.12.2011. 17 h
mjesto: Zagreb; Goethe-Institut Kroatien, Ulica grada Vukovara 64
url: http://www.goethe.de/kroatien

Arhitekt Jan Liesegang predstavit će u Goethe-Institutu berlinski Raumlabor, kolektiv koji povezuje arhitekturu, urbanizam, umjetnost i intervenciju u javnom prostoru. Raumlabor problematičnim gradskim prostorima, zanemarenim tijekom vremena i društvenih promjena pristupa 'dizajnom temeljenom na istraživanju'.

Razgovor u Goethe-Institutu bavit će se mogućnostima intervencija u javnom prostoru radi ukazivanja na njegov funkcionalni potencijal. Cilj je pronaći potencijal iskoristiv u procesu urbane obnove kroz uspostavljanje dijaloga sa stanovnicima. Osnovna namjera nije konačno riješiti problem, već 'potaknuti procese koji korisnicima omogućavaju upoznavanje, razumijevanje i korištenje grada i njegove dinamike, kao i iskorištavanje njegovih potencijala'.

Ovo događanje treći je dio projekta 'Međumjesta', koji se bavi neiskorištenim potencijalom i postojećim identitetom grada Zagreba. U studenom ove godine održale su se moderirane  šetnje novozagrebačkom Plavom potkovom i Gornjim gradom s ciljem pokretanja dijaloga o gradu kao dinamičnom, ali i kontroliranom, planiranom prostoru.

Ulaz je slobodan!