Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatske crkvene i svjetovne popijevke

Koncert pjevačkoga kvinteta Horvat i promocija notne zbirke Hrvatske crkvene i svjetovne popijevke održat će se u subotu, 3. prosinca, u 17 sati, u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Ulaz je slobodan.
vrijeme: 03.12.2011.
mjesto: Zagreb, Glazbeni klub Škole Vatroslava Lisinskog, Gundulićeva 4
url: http://www.hdgt.hr

Pjevački kvintet Horvat djeluje od 2004. Godine, a do 2010. snimio je tri nosača zvuka s reprezentativnim programima iz naših crkvenih pjesmarica 17. i 18. stoljeća, koje je predstavio diljem domovine i izvan njezinih granica (Pisni za najpoglavitije, najsvetije i najveselije dni svega godišća Atanazija Jurjevića iz 1635. godine, obrade odabranih napjeva iz Cithare octochorde  iz 1701).
 
Kvintet će izvesti pojedine skladbe iz notne zbirke:
 
Hrvatske crkvene i svjetovne popijevke.
Za troglasni i četveroglasni dječji zbor priredio Tihomil Horvat 
(1. Spavaj, Sinko; 2. Tama je svud; 3. Dete milo; 4. Raduval se Jezuš mali; 5. Cmreki v snegu spiju; 6. Potecite, pastiri; 7. O draga dobi prvih dana; 8. Sumrak na zemlju; 9. O mala sveta Hostijo; 10. Vuprem oči; 11. Čuk sedi; 12. Ftiček veli; 13. Cin, can, cvrgudan; 14. Cinguli, rajnguli; 15. Tu za repu, tu za len; 16. Kaj se pripetilo; 17. Protuletno drago vreme) i druge skladbe iz svojega bogatog repertoara.
 
Notna je zbirka objavljena u Biblioteci Hrvatskoga društva glazbenih teoretičara, a uz promociju se može kupiti po promocijsko cijeni od 10.00 kuna. Ovom se prigodom mogu po promocijskim cijenama kupiti i svi drugi naslovi iz Biblioteke Društva. Članovi Hrvatskoga društva glazbenih teoretičara primjerak pjesmarice Tihomila Horvata dobit će besplatno.