Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Vojvođanskog mješovitog zbora

Vojvođanski mješoviti zbor, pod vodstvom maestra Andreja Bursaća, predstavit će se na koncertu koji će biti održan u Hrvatskom glazbenom zavodu, u četvrtak, 10. studenoga 2011. godine, programom 'Muzika južnoslovenskih naroda'. 
vrijeme: 10.11.2011. u 20 sati
mjesto: Zagreb
url: http://drame.hr/

Program: 
 
Muzika južnoslvenskih naroda
 
St. St. Mokranjac:
Heruvimskaja pjesan
 
St. St. Mokranjac:
Kozar
 
Jakov Gotovac:
Jadovanka za teletom
 
Boris Papandopulo:
Kad igra kolo
 
Josip Slavenski:
Voda zvira
 
Erne Kiralj:
Refreni
 
Todor Skalovski:
Makedonska humoreska
 
Milorad Kuzmanović:
Adagio i  Allegro
 
Kostantin Babić:
Balada o dva akrepa
 
Nenad Ostojić:
Ave Maria
 
Damijan Močnik:
Christus est natus


Vojvođanski mješoviti zbor

Među brojnim zborskim ansamblima u Novom Sadu, različitih načina okupljanja, tipova i programskih opredjeljenja, od nedavno se svojim htijenjima nametnuo i profesionalni Vojvođanski mješoviti zbor, koji bi, s obzirom na sastav i ambiciozne planove u vezi s kvalitetom muziciranja, afirmacijom i unaprijeđenjem zborskog pjevanja u Pokrajini, mogao postati kolektiv visokih interpretativnih dometa, koji će obogatiti i ukupan glazbeni život sredine i šireg okruženja. 
Repertoar ansambla obuhvača značajna zborska djela različitih epoha, podjednako namijenjenih a cappella pjevanju i izvođenju s instrumentalnom pratnjom. Poslije promotivnih koncerata, kojima je 2006. godine obilježena 150. godišnjica rođenja Stevana St. Mokranjca i nekoliko projekata u 2007, kao i novogodišnjeg koncerta u prvoj polovini siječnja 2008, nastup na NOMUS-u iste godine, s zborskom kantatom Cijelonoćno bdijenje Sergeja Rahmanjinova, bio je do sada i najveći interpretativni izazov za ovaj ansambl. Novo djelo na Novosadskim muzičkim svečanostima, domaću premijeru oratorija pod nazivom Stanice, Aleksandre Vrebalov Vojvođanski mješoviti zbor ostvariti će u suradnji sa Simfonijskim orkestrom Akademije umetnosti u Novom Sadu i solistima Anetom Ilić (sopran) i Miodragom Mikom Jovanovićem (bariton).
 
Opširnije