natječaj

FEAST: zagreb - poziv


prijava: 30.09.2010.
mjesto: Zagreb
organizator: Udruga Slobodne veze

Udruga Slobodne veze, u sklopu ovogodišnje Operacije:grad, organizira još jedan FEAST, zajednički benefit obrok, te se pozivaju zainteresirani da predlože projekt koji bi se ovim putem financirao. Ohrabruju se najrazličitije inicijative, umjetnički, ekološki, društveno angažirani i intimistički projekti.

FEAST: Zagreb (Funding Emerging Art with Sustainable Tactics/podupiranje umjetničkih projekata u nastajanju održivim taktikama), jest zajednički obrok i eksperiment mikro-potpore (umjetničkim) projektima, inspiriran sličnim inicijativama poput FEAST Brooklyn iz New Yorka ili Sunday Soup udruge InCUBATE iz Chicaga. FEAST: Zagreb svojevrsni je umjetnički inkubator koji potiče alternativne ekonomije kojima se zaobilaze posrednici i uspostavlja direktan odnos između umjetnika i publike. FEAST uzima prepoznatljiv format i prenamjenjuje ga u motor vlastite minijaturne ekonomije..

Ukoliko razmišljate o alternativnim načinima potpore umjetničkim projektima, te želite poduprijeti jedan od njih, pozivamo vas da nam se pridružite na događanju na kojemu će se služiti obrok koji će pripremiti članice udruge Slobodne veze. Cijena ručka bit će 15 kuna. Sav novac sakupljen na ovaj način bit će uručen, kao potpora, jednom projektu u formi mikro- granta. Svaki gost na ručku moći će glasati za projekt po izboru i tako odrediti pobjednika. Isto tako, neformalnim načinom ovog poziva služimo kao moguća direktna i trenutačna podrška jednom novom umjetničkom projektu u fazi nastajanja.

Tko se sve može prijaviti za potporu? - Bilo tko od bilo gdje se može prijaviti za bilo što.

Kako se možete prijaviti za potporu? - Pošaljite kratki opis vašeg projekta (ne dulji od 1 stranice) na e- mail: slobodne.veze@gmail.com

Rok prijave: 30.09. 2010.

FEAST: Zagreb zajednički obrok odvijat će se 1. listopada 2010. u sklopu Operacije:Grad u tvornici Jedinstvo s početkom u 18 00 sati.

(I.P., 27.09.2010)