Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Zagrebačkog gitarističkog kvarteta u Zadru

Otvorenje nove Koncertne sezone HNK Zadar obilježit će koncert Zagrebačkog gitarističkog kvarteta 'Viva Guitarra' u četvrtak, 27. listopada, u 20 sati, u Svečanoj dvorani Sveučilišta.
vrijeme: 27.10.2011. 20 h
mjesto: Zadar; Svečana dvorana Sveučilišta, Ulica Mihovila Pavlinovića bb
url: http://www.hnk-zadar.hr/

Viva Guitarra!
Zagrebački gitaristički kvartet; Melita Ivković, Tomislav Vasilj, Krunoslav Pehar, Frane Verbanac

I.Josipović, J.S. Bach, F. Couperin, A. Ginastera, O. Peterson

Zagrebački gitaristički kvartet jedan je od najnagrađivanijih hrvatskih gitarističkih ansambala. Ansambl čine Krunoslav Pehar, Tomislav Vasilj, Frane Verbanac i Zadranka Melita Ivković koja od prošle godine predaje pri Glazbenoj školi Blagoja Berse.

Naziv koncerta je 'Viva Guitarra', a slogan dolazi od poljskog kritičara časopisa Swiat Gitary koji je nakon njihove pobjede na natjecanju Ghitaralia u Przemyślu zapisao: Već dugo godina nisam čuo nešto tako uzbudljivo… nakon njihove izvedbe, sve što možete učiniti jest izaći i povikati: Viva guitarra!

Na programu su djela od razdoblja glazbenog baroka do danas. U koncert će publiku uvesti tehnički zahtjevnim preradbama djela za instrumente s tipkama poput Bachovih preludija i fuga, Couperinovih komada za čembalo, a u drugom dijelu će prezentirati jednu od najatraktivnijih skladbi predsjednika Ive Josipovića, Samba per chitare, te nastaviti u ležernijoj atmosferi svirajući skladbe latinoameričkog majstora Alberta Ginastere i kanadskog jazzera Oscara Petersona.

Ovaj je koncert prvi u nizu od sveukupno osam pretplatničkih koncerata Koncertne sezone HNK Zadar.

Ulaznice za koncert su u prodaji na blagajni HNK Zadar ili na mjestu održavanja koncerta sat vremena prije početka. Radno vrijeme blagajne –pon.-pet.: 11 – 13h, 18-20h; sub. 11-13h.