Preskočite na glavni sadržaj

Moliereov 'Umišljeni bolesnik' uskoro u Vinkovcima

Vinkovačko Gradsko kazalište Joze Ivakića počinje ovoga mjeseca pripremati prvu ovogodišnju premijernu predstavu - Moliereova 'Umišljenog bolesnika' u adaptaciji i režiji Damira Mađarića, najavljeno je na konferenciji za novinare. Premijera predstave, u kojoj glume Robert Ugrina, Tatjana Bertok-Zupković, Maja Lučić, Vladimir Andrić i Ivan Ćaćić, najavljena je za početak prosinca.
vrijeme: 20.10.2011.
mjesto: Japan
url: http://www.kazaliste-vinkovci.hr/
 
Ova bi predstava, rekao je ravnatelj vinkovačkog kazališta Ivica Zupković, trebala ponajprije nasmijati i zabaviti publiku.

'Imamo dobru glumačku ekipu predvođenu izvrsnim redateljem Damirom Mađarićem, koji je u Vinkovcima već radio velike predstave poput nagrađivanih 'Sluškinja'', kazao je Zupković dodavši da Gradsko kazalište Joze Ivakića pregovara o zapošljavanju još nekoliko glumaca.

'Umišljeni bolesnik' jedna je od najizvođenijih Moliereovih komedija, podsjetio je redatelj Damir Mađarić ocijenivši kako bi predstava trebala biti 'i vesela, i zabavna, i tužna, i smješna'.

Glumac Robert Ugrina dotaknuo se i pitanja zapošljavanja novih glumaca, rekavši kako svake godine samo s osječke akademije izađe velik broj novih glumaca.

'Ako se jednom dijelu njih ne otvori mogućnost za posao, bespredmetno je uopće imati akademiju. Ne možete predstave raditi bez glumaca. Morate ih imati barem osam zaposlenih da bi mogli normalno raditi bez stresova', napomenuo je Ugrina rekavši kako od predstave 'Umišljeni bolesnik' očekuje da ponudi dobru zabavu, a glumcima ostvarenje dobrih uloga po kojima će ostati zapamćeni. (Hina)