festival

Najavljeno 19. kastafsko kulturno leto


vrijeme: 01.07.2010. - 31.08.2010.
mjesto: Kastav
organizator: KKL

Devetnaesto Kastafsko kulturno leto jučer su na konferenciji za novinare najavili izvršna direktorica Ines Greblo, gradonačelnik Grada Kastva i utemeljitelj festivala Ivica Lukanović, te Sergej Bulić koji je zaslužan za vizualni koncept ovogodišnjeg Kulturnog leta.

"Ovaj festival nastao je na lokalnim temeljima, na čakavštini, pa će tako ove godine upravo na Kastafskom kulturnom letu 25 godina postojanja proslaviti grupa Kolaž s gostima glazbenim društvom Spinčići i klapom Kastav", rekla je izvršna direktorica Ines Greblo na konferenciji za novinare održanoj u restoranu Vidikovac.

Govoreći o ovogodišnjem likovnom, dramskom i glazbenom programu, navela je, među ostalim, koncert Mirjane Bobuš i Kumpanije Tramuntana pod nazivom ''S pjesmom rođena'' te koncert finskog kvarteta usnih harmonikaša Svang pod nazivom '' Napad usnih harmonika''.

Kastafsko kulturno leto počinje 1. srpnja i traje do kraja kolovoza, a neke priredbe se održavaju i prije toga. Izložbe se održavaju u Galeriji crkvice sv. Trojice, programi ozbiljne glazbe izvode se u župnoj crkvi Sv. Jelene Križarice, a trg Lokvina i Crekvina, nekadašnji centri gradskog života postale su pozornice za dramski i glazbeni program.

Festival se održava pod pokorviteljstvom Grada, Primorsko-goranske županije i Ministarstva kulture, a gradonačelnik Ivica Lukanović ističe veliko značenje te manifestacije za društveni život u gradu Kastvu, priopćili su organizatori.

(Hina)

 

(D.H., 02.06.2010)