Preskočite na glavni sadržaj

Zaklada 'Kultura nova'

Zakon o Zakladi 'Kultura nova', kojim se osniva spomenuta Zaklada, te se utvrđuje njezina svrha, zakladna tijela, osnovna imovina, te način i izvori financiranja, donesen je na 23. sjednici Hrvatskog sabora, održanoj 15. srpnja 2011., a objavljen je u Narodnim novinama br. 90/2011. od 2. kolovoza. 
vrijeme: 02.08.2011.

Osnivač Zaklade je Republika Hrvatska.

U Zakonu se navodi kako je svrha Zaklade promicanje i razvoj civilnog društva u Republici Hrvatskoj na području suvremene kulture i umjetnosti.

Radi ostvarivanja svoje svrhe, Zaklada pruža stručnu i financijsku potporu programima organizacija civilnog društva u kulturi koji: potiču razvoj produkcijskih i organizacijskih kapaciteta nositelja programa; podižu razinu profesionalnog djelovanja putem neformalnog obrazovanja i stručnog usavršavanja; potiču uspostavljanje međusektorske suradnje; pospješuju programsko umrežavanje i suradnju na nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini; potiču umjetničko stvaralaštvo i kulturno djelovanje mladih, te potiču i druge programe usmjerene ostvarivanju svrhe Zaklade.

Tekst Zakona o Zakladi 'Kultura nova' (NN br. 90/2011) pročitajte ovdje.