Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanje Ateljea 212 na Malom Brijunu

U srijedu, 3. kolovoza, Kazalište Ulysses ugostit će na Tvrđavi Minor beogradski Atelje 212 s predstavom 'Trst' Miloša Radovića, u režiji Alise Stojanović.
vrijeme: 03.08.2011.
mjesto: Skopje, Macedonia
url: http://www.presstoexit.org.mk

'Trst' je iskrena, sjetno-tužno-tragično-komična priča o velikoj ljubavi prema Trstu, i o velikim ljubavima u Trstu, u kojoj se na scenu izvodi nekoliko generacija kojima je ovaj grad obilježio najvažnije trenutke u životu.

Cijeli komad odvija se u hotelu 'Savoia', u centru današnjeg Trsta, u čijim se luksuznim sobama na različite načine završavaju priče započete u tom gradu prije mnogo desetljeća. Istovremeno, ovo je priča o roditeljima koji svoja sjećanja žele podijeliti s djecom, o njihovom odnosu, nespretnoj ljubavi, lažima, varljivim uspomenama i generacijskom jazu. U nizu osobnih, duhovitih i neobičnih tršćanskih sudbina je i povratak švercerice Milanke na posljednji oproštaj  s carinikom iz Sežane, kao i pokušaj Umjetnika da upravo na mjestu za koje ga vezuju obiteljski dolasci i sretno djetinjstvo okonča svoju bolnu usamljenost. Vrijeme između razdoblja kad je Trst bio 'naš' i današnjeg vremena kad se ljudi koji ga jesu osjećali kao svoj vraćaju njemu ne bi li ponovno našli ostatke svojih emocija i sjećanja, vrijeme je koje se ne spominje u ovom komadu, ali ga svi likovi nose kao teret kojeg je nemoguće osloboditi se.

U predstavi igraju Branka Petrić, Jelisaveta Seka Sablić, Branislav Zeremski, Svetozar Cvetković, Dara Džokić, Milica Mihajlović, Katarina Žutić i drugi.

Brod iz Fažane polazi u 20,15 sati.
Ulaznice se prodaju na www.eventim.hr i na recepciji NP Brijuni. Informacije i rezervacije: 052 /525-581 i 091/7967-197.