Preskočite na glavni sadržaj

Pogorelić nakon 26 godina ponovno na Igrama

Pogorelić nakon 26 godina ponovno na Igrama
Svjetski poznati hrvatski pijanist Ivo Pogorelić nastupit će u sklopu Vip programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara 25. srpnja u atriju Kneževa dvora s početkom u 23 sata. 
vrijeme: 25.07.2011.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.festivalsvmarka.hr/
Na Igrama posljednji nastup zabilježio je sada već davne 1985. godine, zbog čega ga festivalska publika s nestrpljenjem očekuje. Koncert je već mjesec dana u potpunosti rasprodan.

Daroviti umjetnik i pijanist jedinstvenih sposobnosti, Ivo Pogorelić glazbu je počeo učiti sa sedam godina, a naobrazbu nastavio na Središnjoj glazbenoj školi u Moskvi na Konzervatoriju Čajkovski.  Nakon debija 1981. u newyorškom Carnegie Hallu bilježi trijumfalne nastupe u prestižnim koncertnim dvoranama diljem svijeta. Nastupa s vodećim svjetskim simfonijskim orkestrima poput  Berlinske filharmonije te Bostonskim simfonijskim orkestrom. Na kompaktnim pločama zabilježene su njegove majstorske i osebujne interpretacije skladbi Beethovena, Schumanna, Chopina, Čajkovskog, Prokofjeva, Ravela, Liszta i mnogih drugih. Hvalospjeve kritičara prati i iznimno oduševljenje glazbenih entuzijasta diljem svijeta, pa izvedbe ovog umjetnika na nosačima zvuka bilježe najbolju prodaju među klasičnim glazbenicima uopće.

U Atriju Kneževa dvora  izvest će djela Franza Liszta i Sonatu u b-molu F. Chopena koju je izveo i na koncertu prije  26 godina. Bit će bez sumnje zanimljivo još jednom čuti kako veliki umjetnik izvodi jedno od djela s kojim se pred 30-ak godina lansirao u zvjezdanu glazbenu orbitu. (Izvor: DLJI)