Preskočite na glavni sadržaj

Il Giardino Armonico u Kneževom dvoru

Višestruko nagrađivani ansambl  Il Giardino Armonico nastupit će uz umjetničko vodstvo cijenjenog  flautiste i poznatog intepretatora  baroknog i klasičnog repertoara Giovannia Antoninija, u sklopu 62. Dubrovačkih ljetnih igara, u četvrtak, 21. srpnja, u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora. 
vrijeme: 21.07.2011. u 21.30 sati
mjesto: Dubrovnik, Knežev dvor
url: http://www.dubrovnik-festival.hr

Ansambl Il Giardino Armonico okuplja prvorazredne glazbenike školovane na vodećim europskim akademijama, usavršene u izvođenju rane glazbe na autentičnim instrumentima.  

Ansambl redovito gostuje na festivalima širom svijeta i nastupa u najvećim koncertnim dvoranama kao što su Concertgebouw u Amsterdamu, Wigmore Hall i Barbican u Londonu, Musikverein i Konzerthaus u Beču. Godine 1999. za Vivaldi Album s Ceciliom Bartoli za Deccu osvojili su i prestižnu nagradu Grammy.

Giovanni Antonini jedan je od utemeljitelja ansambla i ostvario je suradnju s mnogim prestižnim umjetnicima kao što su Christophe Coin, Katia i Marielle Labèque, Viktoria Mulova i Giuliano Carmignola.

Na koncertu u Dvoru umjetnici će izvesti program A Venezia! koji predstavlja reprezentativni izbor autora poput Daria Castella, Tarquinia Merule, Giovannia Legrenza, Antonia Vivaldia i Baldassarea Galuppia. (Izvor: DLJI)