Preskočite na glavni sadržaj

Na Glazbenim večerima ansambl Ars Longa

U subotu, 9.srpnja, iz daleke Havane (Kuba), na Glazebene večeri u Sv. Donatu dolazi ansambl Ars Longa. Koncert će se održati u crkvi Sv. Donata s početkom u 21 sat. 
vrijeme: 09.07.2011. u 21 sat
mjesto: Milan, Italy
url: http://www.donat-festival.com
Specijalizirani za baroknu glazbu španjolskog govornog područja karipski će virtuozi izvesti program pod nazivom Božanska i svjetovna ljubav. Pjesme o ljubavi, bilo božanskoj bilo svjetovnoj, u razdoblju baroka, osobito onog koji je cvjetao na području kraljevine Španjolske i njezinih američkih kolonija, obuhvaćaju najveći i najljepši dio klasičnog glazbenog repertoara.

Božanski i svjetovni elementi isprepliću se u tom bogatom, pompoznom i strastvenom razdoblju na svim razinama, a za njihovu interpretaciju potrebno je pažljivo promišljati pojmove kao što su ekspresija, osjećaji i dramatičnosti. Sve to čine virtuozi s Kariba, ansambl ARS LONGA koji je prije punih deset godina nastupom na Glazbenim večerima u Sv. Donatu osvojio Zadrane. Nezaboravna interakcija glazbenika i publike, spontanost nastupa, prisnost i nadasve vrhunsko muziciranje u srcima ovdašnje publike ostavili su trajni pečat, tako dubok da, iako sa daleke Kube, ARS LONGA s radošću i ushitom dolazi ponovno, kako bi nam donijela topao dašak karipskoga glazbenog vjetra koji je davno mrsio kose damama i gospodi kolonijalnog doba.

Ansambl Ars Longa čine: Roger Quintana, tenor / Yulnara Vega, oboa, blok flauta / Arianna Ochoa, Laura Valdés, violine / Anolan Gonzalez, viola / Alejandro Martínez, violončelo / Moises Santiesteban, čembalo / Aland López, gitara, vodstvo