Preskočite na glavni sadržaj

Ekipa filma 'Marijine' u službenoj konkurenciji festivala Karlovy Vary

Nakon svjetske premijere na kanadskom festivalu dokumentarnog filma Hot Docs, dokumentarno-igrani film 'Marijine' redateljice i scenaristice Željke Sukové svoju će europsku premijeru imati na 46. izdanju prestižnog filmskog festivala u Karlovym Varyma, u ponedjeljak, 4. srpnja. 
vrijeme: 04.07.2011.
mjesto: http://www.yourope.org/
url: http://www.t-mobileinmusicfestival.com/


'Marijine' su pozvane u program 'East of the West' u kojem se prikazuju i natječu filmovi iz srednje i istočne Europe te filmovi zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza. Dodatna projekcija zakazana je za utorak, 5. srpnja.


U istom programu prikazuje se i češki film 'Ništa protiv ničega' redatelja Petra Mareka koji sa svojom skupinom Midi Lidi potpisuje glazbu za film 'Marijine', u kojemu svi zajedno nastupaju i kao likovi. Ekipa hrvatskog filma tako će se za festivalsku nagradu natjecati 'sama protiv sebe', odnosno, konkurencija će im biti vlastiti kolege. Za utorak, 5. srpnja, najavljen je i zajednički češko-hrvatski party, kojim će ekipe oba filma proslaviti premijere u poznatom klubu Zombie u Karlovym Varyma. Petr Marek ugledni je filmaš, autor preko trideset kratkih i sedam cjelovečernjih filmova te kompozitor glazbe, između ostaloga i za film 'Protektor' koji je 2010. godine bio češki kandidat za Oscara.


Uz konkuriranje za službenu nagradu festivala, 'Marijine' su ušle i u izbor za nagradu Europa Cinemas Label koju dodjeljuje ocjenjivački sud udruženja kino-prikazivača Europa Cinemas Network. Ovom nagradom stimulira se distribucija, promocija i duže prikazivanje filma u europskim kinima. Osim redateljice i scenaristice Željke Sukové na festivalu u Karlovym Varyma bit će prisutni i glumica Nina Violić te snimatelj i montažer Aleš Suk.