Preskočite na glavni sadržaj

Duga Resa: Kunstbunker glazbeni i umjetnički festival

Tijekom festivala, od 7. do 9. srpnja, moći će se uživati u inovativnom okruženju umjetničkih intervencija u prostor parka te u glazbenom dijelu u interpretacijama i autorskim radovima nekoliko modernih klasičnih i jazz umjetnika. Ulaz na sva događanja je besplatan.
 
vrijeme: 07.07.2011.
mjesto: Sv. Filip i Jakov, Croatia
url: http://www.sv-filipjakov.hr/
To su Rob Spelberg (Great Groove), Piotr Pawlak (Night Life Sextet), Eva Krisper (Müsli), grupa Bel, duet EmmaLee, Big Band Karlovac i Limena glazba Duga Resa.
 
Ove će godine po prvi puta biti sastavljen Kunstbunker Festival Big Band, koji će pod dirigentskom palicom Roba Spelberga, diplomanta trombona i postdiplomanta kompozicije, aranžiranja i dirigiranja na Kunstuniversitätu Graz izvoditi autorske kompozicije i aranžmane standardnog jazza. Međunarodni Big Band čine glazbenici iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Nizozemske, Njemačke, Ukrajine, Švedske i Mađarske i izvodit će instrumentale koje će nadopuniti glasovi Danijela Čačije iz Hrvatske i Evelyn Berkecz iz Mađarske.
 
Prva večer Festivala posvećena je studentima jazz odjela Kunstuniversitäta Graz. Najstariji obrazovni jazz odjel u Europi zasigurno je najbolja referenca za posjet ovom jedinstvenom glazbenom događaju u Hrvatskoj. Kunstuniversität Graz njeguje partnerski odnos između studenata i profesora, a interkulturalna raznolikost pogoduje razvoju kreativne glazbene klime koju ćete imati prilike doživjeti u Dugoj Resi. Tom prilikom pridružit će nam se i Ed Partyka, voditelj jazz odjela Kunstuniversitäta Graz koji će održati i besplatnu radionicu za članove Big Banda Karlovac i s njima podijeliti svoje iznimno bogato iskustvo big band glazbe.
Ovogodišnja prva radionica s glazbenicima iz Karlovca biti će samo korak prema budućim radionicama sa studentima glazbenih akademija Europe i Hrvatske i dobro početno mjesto za razmjenu znanja i vještina svima koji u glazbi uživaju i žele prenijeti svoju strast drugima.

Na Festivalu će nam se pridružiti i nizozemski fotograf i vizualni umjetnik Mathieu Keuter čiji projekti širom Europe izazivaju pozitivne reakcije publike. U Parku Vila bit će izložena djela više likovnih umjetnika kako bi upotpunila čarobni ambijent Kunstbunker Festivala uz rijeku Mrežnicu.
 
Kunstbunker Music&Art Festival predstavlja umjetničku instalacija za sebe a autor projekta Nikola Vukmanić ističe: 'Festival je iz godine u godinu bliže ostvarenju težnje da Duga Resa postane mjesto susreta hrvatskih i europskih umjetnika. Duga Resu vidim kao umjetnički laboratorij mladih kreativaca a svoje mlade sugrađane kao ljude koji su odrasli uz suvremenu umjetnost kao nešto normalno.'
 
Poziv na Festival upućen je svim zaljubljenicima u glazbu i umjetnost. Ulaz na sva događanja je besplatan.
 
Festival organizira Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Kunstbunker Duga Resa a voditelj projekta je predsjednik udruge Nikola Vukmanić. Festival podupiru Grad Duga Resa, POU Duga Resa, Karlovačka županija, Austrijski kulturni forum, Nizozemska ambasada te tvrtke Aquaestil, Karlovačka pivovara, Euroton i Hotel Duga Resa.
 
Sve informacije o Festivalu dostupne su na web stranici www.kunstbunker.net i Facebook stranici udruge Kunstbunker Duga Resa. 
 
Program: 
 
Četvrtak, 7. srpnja – Večer Kunstuniversitäta Graz:
 
20h – Piotr Pawlak's Nightlife Sextet (A)
21:30h – Eva Krisper's Müsli (A)
23:00h – Rob Spelberg's Great Groove (A)
 
Petak, 8. srpnja 

20:30h – EmmaLee (HR)
21:30h – Irena Lukšić, predstavljanje priče „Celebrity“ i book trailer „Na tragu klasika“ (HR)
22:30h – Big Band Karlovac (HR)
 
Subota, 9. srpnja 

20:30h – Limena glazba Duga Resa (HR)
21:30h – Bel (HR)
23:00h – Kunstbunker Big Band (HR, A, NL, D...)