Preskočite na glavni sadržaj

'9.ožujak' I. Škorić nagrađen u Novom Sadu

Kratki igrani film '9.ožujak' redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je Nagradu  za  Najbolji film u natjecateljskom  programu 'Up to 10.000 Buck's', na međunarodnom filmskom festivalu 'Cinema City' koji je održan od 18. do 25. 6. 2011. u Novom Sadu.
 
vrijeme: 25.06.2011.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://dnc.nsk.hr/
Festival stavlja fokus na mlade stvaraoce, a ove godine festival je pratilo više od 80 000 posjetioca. U obrazloženju žirija (Vladimir Paskaljević, Damir Todorović, Nikola Ljuca) navodi se da se filmu daje nagrada za unapređenje filmskog jezika, te da je film '9. ožujak' postigao maksimalan učinak minimalnim sredstvima. U filmu glume Mia Biondić i Asim Ugljen.

Jedan kadar. Dva tijela. I prekinuti seks. Film u kojem su lica i glasovi u off-u, a protagonist je razgolićeno meso Nje i Njega, tog devetog ožujka, u usputnoj vezi i usputnoj prevari – u kratkim je crtama sadržaj kratkog igranog filma '9. ožujak' .

Taj 'domaći erotski u boji' premijerno je prikazan na prošlogodišnjem  Pula film festivalu, gdje je osvojio Nagradu za najbolji hrvatski kratki igrani film Ocjenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA).  Žiri je tada naglasio 'originalan pristup seksu, a film kao beskompromisan, oštar i inovativan'.

Film je također dobio i Nagradu za najbolji kratki igrani film na međunarodnom filmskom festivalu Euroshorts u Varšavi, te platinastu nagradu  na WorldFestu u Houstonu.

Insert iz filma možete pogledati ovdje.